Hirdetés
Hirdetés

"Nagyim is jobban főz, pedig halott" – Hiánypótló gyűjtemény a hazai vendéglátás legmélyebb bugyraiból

2021. augusztus 11.
"Parasztpincér, szarkaja. 1-es!!!" A düh olykor igazán szórakoztató formában ölt testet: hazai étteremlátogatások egycsillagos lenyomatai a közösségi médiában.
Hirdetés

Az értékeléseket azok eredeti írása szerint közöltük, melyek nem minden esetben követik a helyesírás szabályait.

Felháborodott vendégek és nagyon felháborodott vendégek. Ki éhesen, ki gyomorrontással tért haza, és az étteremértékelő platformokon nem ritka a verbális adok-kapok, sőt a vendég megalázása sem a vendéglátó (!) részéről.

"21 óra 40 perckor véletlenül megzavartam a csókolózásban a bárpultos hölgyet a pincér fiúval aki zavarodottan kérdezte éppen arra járó kollegináját, hogy 'nyitva vagyunk-e' mire az közölte, hogy zárva van a kassza. A nyitvatartás szerint 23 óráig van nyitva ma."

Míg az egy Michelin-csillag séfek és étteremtulajdonosok dédelgetett álma, az egy csillag inkább csak a rémálma. Persze már akinek, hiszen a magyar vendéglátás legsötétebb bugyraiban a felháborodott vendéget a tulajdonos kioktatja, netán el is tanácsolja étterme látogatásától.

A magyar nyelv leleményessége és sokszínűsége azonban a panaszáradatból is átszüremlik, egyes vendégek egycsillagos értékeléseit kísérő, csalódott sorai pedig haikugyűjteménybe kívánkoznak.

"Jó csak rossz"

"Zarvavan, kinyitjak odamegyek bezarjak. Koszonom."

"Hízlal."

"Majdnem meghaltam"

"Nincs buborék éjszaka a kolaba"

Kellemes böngészést az @egycsillag egycsillagos etűdök Instagram-oldalán!

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram