Ahogyan arról a Dining Guide is beszámolt, a múlt héten a Laurel étteremben tartották az év eddigi legvagányabb champagne-vacsoráját, a budapesti Kertész utcai étterem máris egy újdonsággal készül, amelyre még a fine dining világában nem volt példa.
A Laurelben a nyitás óta külön figyelmet fordítanak azokra a vendégekre, akik növényi alapú étrendet követnek, így a zöldségközpontú kreációik kiemelt helyet foglalnak el az étlapon. Április hatodikán, nagycsütörtökön pedig egész estés szerepet kap a növényközpontú menüsor.
Az ételsort négykezes stílusban készítik: az étterem séfjét, Mede Ádámot ezúttal Sajben Csaba kíséri, a tízfogásos menüsor pedig hús helyett számos meglepetést tartalmaz.
Sajben Csaba, aki már DP BBQ korszaka alatt kísérletezett a húsmentes fogásokkal és a házigazda Mede Ádám, a Dining Guide Ifjú Séftehetsége díjat kétszer is elnyerő konyhafőnök közösen állították össze az ételsort, ami száz százalékig vegán, de nem csak a húsmentesen étkező vendégeknek fogja elnyerni a tetszését.
A nagyböjti időszak utolsó előtti napjára tervezett kóstolóvacsora regisztrációhoz kötött, a limitált férőhelyek miatt érdemes mielőbb foglalni.
A menüben izgalmas alapanyagok, újszerű ételpárosítások ugyanúgy megtalálhatók, mint a Laurel immár ikonikusnak mondható, ördögszekérgombával készülő briósa.
Ha kíváncsiak vagyunk, hogyan harmonizál a kamilla – sárgabarack –gyömbér kombináció, ha felkeltette érdeklődésünket kápia-mángold-málna hármasa vagy ha nyitottan figyeljük, hogyan is fest 2023-ban egy szenzációs húsmentes menü a legmagasabb szinten tálalva, akkor most csütörtökön a Laurelben megtaláljuk a választ.
Az eseményre az alábbi linken regisztrálhatunk.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.