Hirdetés

A cheese tea bizony pont az, aminek hangzik: sajttea. Tavaly szeptemberi felbukkanásakor úgy voltunk vele, hogy mi inkább kimaradunk ebből a híradásból, de igen lelkes közönségének köszönhetően mi sem hallgathatjuk el tovább.

Hirdetés

A teanagyhatalom Nagy-Britannia is elesett. A Kínából indult sajttea először egy tipikus ázsiai őrületnek tűnt. Cuki távol-keleti csajok pózoltak vele Instán, és azt gondoltuk, hogy ezzel nagyjából ki is fújt a dolog. De nem, miután az Egyesült Államokban is elkezdték a kávézókban készíteni, ma pedig már a szigetországban is isszák. A sajthab borítású – emiatt könnyen akár sörnek is nézhető – teát a következők miatt dicsérik:

A fekete-, illetve a zöldtea kesernyés ízét jól ellensúlyozza a tejjel vagy tejszínnel felhabosított sajtréteg.
Egy minden edddiginél krémesebb, latteszerű italt kell elképzelnünk.
Amikor hirtelen ránk tör az éhség és/vagy édességre vágyunk, mindkét vágyunkat csillapítja ez a krémes, kiadós ital.
Semlegesebb ízű, valamint sós sajtot is használnak hozzá. Így a tejjel vagy tejszínnel készülő sajthabos réteg többféle karakterű is lehet. A feketeteából, sós sajttal készülő tea rajongói az ízélményt a sós-karamelláéhoz hasonlítják.
A sajtteákhoz különösen kedvelt teafajták az oolong-, a jázmin- és a matchatea.

Nagy kérdés, hogy mégis milyen sajt kerül bele? Egyes leírások reszelt Cheddarról szólnak, máshol krémsajtot írnak.

Úgy hírlik, hogy miután a nyúlós sajthabot látva leküzdi az ember az esetleges idegenkedését, könnyen totálisan a függőjévé válhat, úgyhogy vigyázzunk csak a hazánkba egyelőre még be nem gyűrűzött itallal, és emlékezzünk Zacher Gábor szavaira: mi a tízmillió függő országa vagyunk. Csak rá ne kattanjunk!

Ugye a cékla lattéról is értesült már? Latte még sosem volt ilyen egészséges! Íme, a cékla latte

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS