Hirdetés
Hirdetés

Nagy bajban van Jamie Oliver étteremlánca, a Jamie’s Italian

2018. február 13.
Tavaly a Brexit okozta gazdasági visszaesésre hivatkozva a brit séf már hat éttermét bezárta, amit a meglévő 37-ből idén újabb 12 követ. Brit lapok szerint így több mint 450 alkalmazott munkahelye sodródott veszélybe. A budapesti és a bécsi Jamie's éttermeket nem érinti a probléma, közkedveltségük töretlen.
Hirdetés

Az újabb nagy-britanniai éttermek bezárását Jamie Oliver hitelezői csaknem egyöntetűen hagyták jóvá, hogy a séf törleszteni tudja tartozásait. Az ingatlantulajdonosok és a beszállítók felé irányuló tartozása forintba átszámolva kb. 14 milliárdra rúg, ami mellé még banki hitelek is társulnak, átszámolva több mint tízmilliárd forint értékben.

Nehézségek a középmezőnyben

Elemzők szerint nem a Jamie’s Italian az egyetlen étteremlánc, amely megérezte a font tavalyi zuhanását, illetve a jelenlegi gazdasági hullámvölgyet.

@jamiesitalianuk Twitter


A piac túlterheltsége szintén nem elhanyagolható tényező. Az elmúlt tíz évben gombamód szaporodtak a közepes méretű étteremláncok Nagy-Britanniában. A szakértők szerint a vendégek kezdtek rájönni, hogy nem igazán éri meg nekik a brit séf láncához hasonló, középkategóriás éttermekbe járniuk, ugyanis sokkal jobb ár-érték arányban ehetnek egy egyszerű, sarki étteremben. A középkategóriás éttermekben nem annyival jobb a konyha, hogy igazolná a sokszor jóval magasabb árképzést. Egy olyan trend is megfigyelhető, hogy az emberek inkább szívesebben nyúlnak mélyebben a zsebükbe alkalomadtán egy igazán jó étteremért, a mindennapokban azonban beérik az egyszerűbb, ugyanakkor olcsóbb éttermekkel.
Nagy valószínűséggel Jamie-éknek még nem kell végleg lehúzniuk a rolót, azonban alaposan át kell gondolniuk a Jamie’s Italian jövőjét.
Forrás.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram