Hirdetés
Hirdetés

Mutasd a képet, megmondom a receptet! Pic2Recipe

2017. július 31.
Katalán, massachusettsi és qatari kutatóintézetek tudósai álltak össze a szoftver fejlesztésére. Az elgondolás szerint a Pic2Recipe fotó alapján elemzi ki az ételeket, és határozza meg a a receptet. Persze ez egyáltalán nem egy egyszerű feladat pusztán az ételfotók alapján. A MIT számítástechnikai és mesterséges intelligencia kutatóintézetének tudósai nem állítják, hogy a szoftver teljes hatékonysággal működik. […]
Hirdetés

Katalán, massachusettsi és qatari kutatóintézetek tudósai álltak össze a szoftver fejlesztésére. Az elgondolás szerint a Pic2Recipe fotó alapján elemzi ki az ételeket, és határozza meg a a receptet. Persze ez egyáltalán nem egy egyszerű feladat pusztán az ételfotók alapján.
A MIT számítástechnikai és mesterséges intelligencia kutatóintézetének tudósai nem állítják, hogy a szoftver teljes hatékonysággal működik. Jelen állás szerint az ételek 65 százalékánál sikerül visszakövetnie a programnak a készítés módját és hozzávalóit.

Forrás: www.im2recipe.csail.mit.edu


A kutatóintézet munkatársai egy egymilliós receptet számláló adatbázist hoztak létre, ebből dolgozik a szoftver. A program valójában az ételfotón fellelhető összetevőket vizsgálja, és ezek összesítéséből tölt le a felhasználónak az adatbázisból tíz receptlehetőséget, amelyet az algoritmusa szerint a legvalószínűbbnek tart. A demó egyelőre nem elérhető, de egy videót már felraktak. Kíváncsiak leszünk rá élesben is.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram