Hirdetés
Hirdetés

Mutasd az önéletrajzod! Vajon megmondom, ki vagy? Rácz Jenő 5 álláskeresőnek ad tanácsot

SZERZŐ: DiningGuide
2020. október 18.
Rácz Jenő sorozata egy felhívással folytatódik: álláskeresőknek szeretne segíteni. Az elmúlt hónapok során több száz önéletrajz érkezett be a séfhez, ezek típushibáinak ismétlődése pedig arra sarkallták, hogy rámutasson arra: mi az, amire valóban kíváncsi egy étterem vezetősége, ha a számára ideális munkaerőt szeretné megtalálni. Rácz Jenő ebben szeretne praktikus tanácsokat nyújtani.
Hirdetés

Tavasz óta folyamatosan zajlott a munkaerőtoborzás a Rumour by Rácz Jenő indulásához. Az új étterem szakmai csapata már felállt, novemberben pedig meg is nyit a nagyközönség előtt Budapest legújabb fine dining étterme. A hónapokon át zajló munkaerőkeresés azonban újra és újra azzal szembesítette a séfet, hogy a jelentkezők nagy része nem a megfelelő módon pozicionálja magát a bemutatkozáskor. Ez a lépés márpedig kulcsfontosságú, hiszen egy elrontott önéletrajz beadásával gyakran esélyt sem kap az álláskereső, hogy személyesen bizonyítson.

A séf tapasztalatai szerint tehát a CV-k jelentős része nem jól van megírva és megszerkesztve. Az álláskereső emiatt gyakran nem azokat az információkat adja meg, illetve nem azt a képet mutatja meg magáról, ami a munkáltató számára releváns a csapattagok felkutatásakor. Rácz Jenő szeptemberben már foglalkozott ezzel a témával, és rámutatott a leggyakoribb hibákra:

Hirdetés

"Fontos, hogy priorizáljuk a szakmai képesítésünk állomásait, és emeljük ki azt, ami igazán az erősségünk, ami a leginkább növeli a piaci értékünket"fogalmazott a cikkben több más szempont mellett a séf.

View this post on Instagram

Hirdetés

A kedvenc időtöltésem❤️ @sg_photo1

A post shared by Ràcz Jenő (@chefjenoracz) on

Most pedig praktikus tanácsokat szeretne adni a leendő munkavállalóknak, konkrét példákon keresztül. A beérkező önéletrajzok közül 5-öt választ ki a séf, hogy rámutasson a leggyakoribb hibákra. A jövő heti cikkben megjelenő elemzés természetesen anonim módon zajlik.

Rácz Jenő felhívása:
  • Küldd be az önéletrajzodat az alábbi e-mail címre!
  • Fontos: ez nem egy állásajánlat, hanem tanácsadás önéletrajzíráshoz.
  • Nem feltétel, hogy valóban álláskereső legyél, hiszen egy jól megírt CV-re mindig szüksége van az embernek.
  • A beérkezett önéletrajzok közül kiválaszt 5-öt a séf, és kielemzi őket.
  • A felhívás célja: a leggyakoribb típushibák megfogalmazása és tanácsadás, segítve ezzel az álláskeresők esélyeit a munkaerőpiacon.
  • Az adataid védelmét garantáljuk (nem utánközöljük a CV-ket), de ha szeretnéd, kihagyhatod belőle a fotódat, a pontos nevedet és további adataidat.

Az önéletrajzokat a [email protected] címre várjuk október 22-e, jövő hét csütörtök délig!

Rácz Jenő tanácsait a kiválasztott önéletrajzokról jövő hét vasárnap jelentetjük meg.

Olvassa el kapcsolódó írásunkat:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram