Hirdetés
Hirdetés

Motorháztetőn fogyasztottuk el a Belli di Mamma nápolyi pizzáit

SZERZŐ: diningguide
2021. március 9.
Nápolyi pizzát szerettünk volna enni, de azon melegében: forrón nyúló sajttal, friss paradicsomszósszal. A házhoz rendelés helyett inkább helybe mentünk és két dobozzal a kezünkben távoztunk a Belli di Mammából. Ez az a hely, ami szeptemberben a 50 Top Pizza Europe 2020-as listájára is felkerült — az országból egyedüliként. Szerencsére a hétvégéik forgalmasak, körülbelük 30 rendelésnél jártak szombat délidőben.
Hirdetés

"A 2020-as év nagyon megterhelő volt, egy valódi tragédia a vendéglátóiparnak (is). Viszont küzdünk és legalább annyit elmondhatok, hogy a vendégeink velünk maradtak.

A közösségi oldalakon látni, hogy egyre több a követőnk, és ezt a rendelésekről is elmondhatjuk. Örülök, hogy van igény a minőségi pizzára Budapesten, még ilyen időkben is. Próbáljuk ezt az oldalát nézni, mert, ha a veszteségeinkre koncentrálnánk, akkor nem tudnánk dinamikusan működni, még így, házhoz szállítással sem.

Ez az elviteles és kiszállítós időszak egyáltalán nem megoldás. Ugyanúgy fizetni kell a bérletet, a rezsit, most a házhoz szállító cégek díját is. Természetesen napi kapcsolatban vagyok az olasz barátaimmal és kollegáimmal. Náluk a banki megtakarítások és az olasz kormány támogatása nyújt pillanatnyi vígaszt, de ez sem tart örökké… illetve azért látni, hogy mennyien vannak azok az éttermek, bárok, klubok, akik már sosem fognak kinyitni. Remélem, hogy a korlátozások mellett az egyre nagyobb átoltottság lesz a kulcs, és hamarosan visszatérünk a normális életünkhöz” — mondta Riccardo Bianchi, a Belli di Mamma egyik tulajdonosa. Néhány nappal látogatásunk előtt mesélt nekünk egy kicsit a pizzéria jelenéről. 

Fotó: Belli di Mamma Facebook

Öröm volt látni, hogy a szombati napon egymásnak adják a kilincset a futárok, és többek azért parkolnak biciklijükkel, vagy autójukkal a környéken, mert épp a pizzájukat várják. Mi is így tettünk, pár sarokkal odébb ráérősen leparkoltunk, és a motorháztetőre dobva fogyasztottuk el a két gourmet verziót. Na, ez valóban street food. A robogók zaja és a kávéillat ugyan hiányzott, de ez egy abszolút olaszos ebéd lett.

Mivel csak 1-2 percig pihent a papírdobozban a pizza, semmiféle minőségromlás nem történt — éppen ezért választottuk az elviteles megoldást. Egyszerűen nagyon nehéz ezt a műfajt házhoz vinni. Már 10-15 perces várakozást is meg lehet érezni a tésztán és a sajton is. Nem véletlen, hogy például DIY otthon elkészíthető pizzákat és prémium mirelit változatokat is hozott a járványhelyzet.

Nduja e Bufala, illetve a Tartufo verziókat rendeltünk, hogy mindkét alappal készülő pizzából kóstoljunk. Előbbit elég nehéz volt kulturáltan elfogyasztani, ugyanis a fűszeres-pikáns calabriai kolbászkrém nem akaródzott a helyén maradni: mentségére szóljon, hogy gazdagon került rá mind a bivalymozzarella, mind az nduja. Jól harmonizált az édeskés-friss paradicsomszósz és a fűszeres hús, a krémes és lágy sajttal. A tészta pedig remek nápolyi, levegős, hólyagos, nem lehet belekötni.

A Tartufo egy szarvasgombakrémmel, kecskesajttal, alamint dióval és néhány csepp mézzel készülő változat. Az Nduja e Bufala után jóval szárazabb és utcán is egyszerűbben ehetőbb variáns. Nem ordított róla a mindent elnyomó szarvasgombaolaj, és a sajtot sem túlozták el, tetszett a tészta-feltét arány, és az időnként feltűnő, simogató méz is. A dió is jól működött a ropogósságával — az egyetlen kritika, hogy talán egy picit kisebb töretekben szerencsésebb lett volna rászórni.

A desszerteket otthon fogyasztottuk el: klasszius tiramisú és szicíliai cannolo a ház két kedvence, ezért belőlük rendeltünk. Hozták a házias olaszos ízeket, krémesen, nem túl gejl formában. Látszólag és az ízeket tekintve minden ugyanolyan flottul megy, mint amikor az étterem békeidőben üzemel. Riccardo és a Belli di Mamma dolgozói próbálkoznak és a jövőbe tekintenek.

"Tényleg csak előre tudok nézni, és nem hátra, amikor nem a kiszállítós rendelésekkel foglalkozunk, akkor folyamatosan fejlesztünk és ötletelünk, akár alapanyagok szintjén, akár a gépesítést tekintve. Éppen a napokban érkezett hozzánk egy új, csúcskategóriás dagasztógép is, amivel sokat hozzátehetünk a munkafolyamatokhoz és a minőséghez is.“

Belli di Mamma a Dining Guide Á la carte & Home kínálatában

Olvassa el októberi tesztünket is!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram