Hirdetés
Hirdetés

Morgan Freeman 16 millió vendéglátásban dolgozó nevében kéri a kormány segítségét

2020. augusztus 7.
Jelenleg az Egyesült Államokban működő független éttermek mintegy 85 százalékát fenyegeti a végleges bezárás veszélye. Az amerikai kongresszus döntéshozatalát sürgeti a héten debütált kisfilm is, amelyhez nem kisebb sztár adta hangját – valamint nevét és támogatását –, mint az Oscar- és Golden Globe-díjas színész, Morgan Freeman.
Hirdetés

Morgan Freeman és Andrew Zimmern amerikai szakács, ételkritikus és televíziós személyiség hírneve is jócskán nyom a latba, hogy az Independent Restaurant Coalition (Független Étteremszövetség) új akciója minél nagyobb sajtóvisszhangot kapjon. Az éttermi szövetség kormányhoz intézett kérése nem új, a most megjelentett videó csupán sürgeti az amerikai éttermesek segélykiáltását: 120 milliárd dolláros segélycsomagot kérnek a vendéglátás iparág számára, amely mindeddig nem részesült állami támogatásban.

Zimmer televíziós produkciós cége, az Intuitive Content gyártotta le a kisfilmet, amelyhez Morgan Freeman adta legendás orgánumát.

„A környékünk éttermei a közösségeink éltetőelemeit jelentik. Itt jövünk össze egymással, életreszóló emlékek születnek ezeken a helyeken. Most pedig a kihalás szélén állnak.
A Covid-19 okozta krízis során a független éttermek 85 százalékát fenyegeti a végleges bezárás lehetősége. A járványhelyzetben munkanélkülivé vált dolgozók közül négyből egy ember vendéglátós. Segítség nélkül a kedvenc helyeink el fognak tűnni, mégpedig örökre"

- hangoznak a 83 esztendős Morgan Freeman szívhez – és a kormányhoz – szóló szavai. Május végén a New York-i Times Square ikonikus neonfényei sötétedtek el egy éttermi összefogás keretében. 60 másodpercre mintegy 100 millió LED-izzót kapcsoltak ki, ezzel felhívva a tömegek figyelmét a vendéglátásban dolgozók katasztrofális helyzetére. Olyan nevek álltak az akkor akció mellé, mint Éric Ripert sztárséf vagy Whoopi Goldberg hollywoodi színésznő és közismert aktivista, aki rendszeresen emeli fel szavát közügyek mellett.

A Morgan Freemannel készült kisfilm:

A Johns Hopkins Medicine „Covid-barométerének" legfrissebb adatai szerint az USA-ban eddig több mint 162 ezer halálos áldozatot követelt a világjárvány. A szövetségi államokban akár településenként is eltérhetnek egymástól a vendéglátóhelyeket érintő biztonsági rendelkezések a vírus helyi terjedésének függvényében.

Forrás.

Olvasson a korábbi New Yorki-i étteremmentő akcióról is!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram