Hirdetés
Hirdetés

Mitől sikeres a Kollázs brunch? Törzsvendég-antropológia Győrffy Árpáddal

SZERZŐ: Noszvai Anna
2021. november 15.
„A tavalyi év volt a legjobb visszaigazolás abban a tekintetben, hogy valóban vannak a Kollázsnak helyi törzsvendégei” – Győrffy Árpádot a Kollázs villásreggelijéről kérdeztük.
Hirdetés

A brasserie típusú egységek képviselik a vendéglátás esszenciális gyökereit és értékeit. Fehér terítőkre, szakképzett felszolgálásra, nyomtatott étlapra, egész napos nyitvatartásra és megbízható konyhára számíthatunk. Maga a szó egyébként sörfőzdét jelent franciául. Bizonyos beülős, vacsorázós, helyekre annak idején azért kezdték el ezt a megnevezést használni, mert az ott felszolgált sört helyben főzték, és gyakran még szálláshelyeket is kínáltak.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace földszintjén pompázó Kollázs Brasserie & Barról viszont első – és többedik – pillantásra mégis nehezünkre esne egyből erre a kategóriára asszociálni. A Budapest aranykorát idéző berendezés, és udvarias kiszolgálás ténylegesen felér egy időutazással. A káprázatos szecessziós beltér hangulata a CNN Travelnek is felkeltette a figyelmét, így tavaly a világ ötven legszebb bárja közé is bekerült.

Fotó: KOLLÁZS Brasserie & Bar

A Kollázs természetesen nem csupán a szállóvendégek előtt áll tárt ajtókkal. Sikerességét mutatja, hogy erős magyar törzsvendég bázissal is rendelkezik, ami egy hotel étterme esetében nem lenne annyira egyértelmű. A nyitás óta jellemzően egész nap teltház van, még reggel is. A brunch étlapon a különféle egg benedictek mellett egészséges opciókat – chiapudingot, kombuchát – is találunk, és természetesen a kávén és a frissen facsart gyümölcsleveken kívül pezsgőt is választhatunk.

Fotó: KOLLÁZS Brasserie & Bar

Vasárnapi villásreggeli programjukon, a Sunday Brunch-on már rögtön egy pohárral indíthatunk, amit előételek, felvágottak, sajtok, marha- és lazactatárok és Rotisserie grill húsok társaságában folytathatunk, amire végül az exkluzív desszertválogatással és házi készítésű fagylalttal tehetjük fel a koronát.

Fotó: KOLLÁZS Brasserie & Bar

A konyháért Győrffy Árpád felel, aki az első magyar származású executive-chef a Four Seasons Hotel Gresham Palace történetében, és a második magyar, akinek sikerült ezt a felsővezetői pozíciót elnyernie.

Győrffy Árpád

„Őszintén szólva a határzárok idején voltak kétségeink azt illetően, hogy megáll-e a lábán az étterem, viszont nagyon jól teljesítettünk, sőt, még magasabb számokkal is, mint korábban. A tavalyi év volt a legjobb visszaigazolás abban atekintetben, hogy valóban vannak a Kollázsnak helyi törzsvendégei ; méghozzá egy igen erős bázis. A vendégek összetétele nagyon vegyes, életkorban is széles skálán mozgunk: van, aki alkalmi étteremként gondol ránk, van aki pedig a mindennapok részeként. Ez a stratégia a kezdetek óta egy tudatos irány volt, aminek a lehetőségét mind az árfekvéssel, mind a kínálattal is igyekeztünk megteremteni” – meséli a séf.

Fotó: KOLLÁZS Brasserie & Bar

„Az általános brunch-étlapunkkal egy rövidebb, akár üzleti találkának kedvezünk, míg a vasárnapi büfé fogásaival déltől háromig egy kényelmes, elnyújtottabb élményt teremtünk. Ez a szolgáltatásunk most szünetel, csak jövőre tér vissza. Biztonságosabbnak ítéltük így. Természetesen az ünnepi reggeliket ettől függetlenül megtartjuk, ezek mindig is nagyon népszerűek voltak, így idén is nagy örömmel készülünk a decemberre. Olyankor az étterem háromszorosa sem lenne elég!”

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram