Hirdetés
Hirdetés

Mit takar Massimo Bottura közel 60 millió forintos VIP magán főzőkurzusa?

2019. november 4.
Magán főzőleckéket venne Massimo Botturától, majd megvacsoráznának a többszörös "világ legjobb étterme" díjas Osteria Francescánábán? Mondjuk az árát, no és az érte kapott szolgáltatást is.
Hirdetés

A luxuscikkekre specializálódott amerikai áruházat, a Neiman Marcust több mint száz éve, 1907-ben alapították Dallasban. Ma már csak a székhelye található Texasban, összesen 43 áruházat működtetnek az országban New Yorktól Floridán át Honolululig, és gigászi forgalmat bonyolítanak webáruházukon keresztül.

De vajon hogy jön a képbe a világ egyik leg-leg séfje, Massimo Buttura?

A Neiman Marcus a kezdetek óta Amerika – és a webáruházzal ma már a világ – leggazdagjaibbat szólítja meg fényűző termékeivel. A vevőkörük ebben az időszakban már várva várja Christmas Book című éves kiadványukat, amelyben közel 300 oldalon kínálnak luxusajándékokat. Az ötlettelenségben szenvedő (dollár)milliomosoknak szóló kötetben kb. 30 ezer forinttól 300 millióig ajándékötleteket kínálnak.

Csak két ajándékötlet, hogy megvilágítsuk, ez nem az a kuponbeváltós, kettőt vesz-hármat vihet kategória: a katalógusban szereplő mintegy 800 ajándék között árulják a Daniel Craig által tervezett Omega órát. A színész 007-es minőségében segédkezett a dizájn kialakításában, a Bond-film és az Aston Martin által ihletett Omegát több mint 200 millió forintért árusítják. De vásárolhatunk helyet az első sorba a NY-i Fashion Weekre, két főre szóló fullos luxusúttal és még annál is luxusabb ellátással együtt 73 millió forintért.

Hirdetés

Nos, ebben a ligában bukkan fel Massimo Bottura is, akihez "very VIP" utazást és privát főzőtanfolyamot lehet vásárolni két főre, potom 200 ezer dollárért, azaz majdnem 59 millió forintért. Ennyi pénzért már megnézi az ember, hogy mit vásárol ugye, úgyhogy utánanéztünk, mit is tartalmaz a szolid itáliai kiruccanás.

  • Repülőjegyeket az American Airlines-szal
  • 4 éjszaka 2 főre a modenai Casa Maria Luigiában, Bottura otthonosra és emberközelire szabott villájában
  • Találkozás a harmadikgenerációs pastakészítő legendával, Giuseppe Di Martinóval, aki tésztakészítő leckét is ad a Pastificio Di Martino üzemben
  • Privát főzőkurzus Massimo Bottura vezetésével (nem derül ki, milyen időtartamban)
  • Vacsora a 3 Michelin-csillagos Osteria Francescanában (itt egyébként 55 ezer forintnál indul egy étkézés egy főre, és 92 ezernél áll meg)
  • A környékbeli piacok felfedezése Emilia Romagna régióban Botturával a séf sportkocsijában

A Neiman Marcus ajándékainál rendre feltüntetik a jótékonysági faktort is, hiszen ezekből a büdzsékből ki lehet gazdálkodni ezt is. A Bottura-élmény megvásárlói 10 ezer dollárral (közel 3 millió forinttal) segítik a Heart of Neiman Marcus Alapítványt, amely fiatal művészeket támogat az USA-ban, valamint ötször ekkora összeggel, több mint 14,6 millió forintnyi dollárral az élelmiszerpazarlás ellen küzdő Food for Soul Alapítványt, amely magáé az olasz sztárséfé, és ez jelenti a legfőbb társadalmi szerepvállalását az elmúlt években.

Aki pedig valóban szívesen tanulna a mestertől, de nem áldozná egy-két kisebb lakás árát, az se aggódjon! A Masterclass nevű online kurzus, amelyen többek között Serena Williams teniszezőnő és Martin Scorsesi is oktat, jóval elérhetőbb árú szolgáltatás: 12 alkalom 26 ezer forintba kerül, de ez inkább a tutorial (oktató) videók műfajába sorolandó, vagyis egy videopakkot kap a tanuló.

Hirdetés

És persze nem akarunk álértetlenkedni, a Taste of Italy nevű luxuscsomag nyilván nem a mély és olthatatlan tudásszomj kielégítésére szolgál. És hát ki nem krúzolna, enne és főzne együtt szívesen a mesterrel Modena környékén, ha megteheti? És talán még egy citromtart is lepottyan a tányérra...

A Taste of Italy nevű ajánlat itt elérhető.

Forrásaink voltak 1, 2.

Nem értette a citromtartos utalást! Olvassa el az alábbi cikkünket is!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram