Hirdetés
Hirdetés

Mit gondol, mit lát a képen? Így épülnek fel a tegnap esti Bocuse d'Or verseny ételei

SZERZŐ: DiningGuide
2021. október 22.
Ha mindig is kíváncsi volt, de nem merte megkérdezni, hogy pontosan mit is lát a precíz aprólékossággal felépített fine dining tányérokon. A tegnap lezajlott Bocuse d'Or magyar döntő versenytányérjait mutatjuk!
Hirdetés

A versenyzőknek a szokott módon két ételt kellett készíteniük, egy hal- és egy húsételt. A halétel kötelező alapanyaga a balatoni sudár ponty volt, amelyből éttermi stílusú tányért kellett készíteni, és kétféle szervizben várt el a zsűri. A haltányér kötelező eleme a bezdáni pirospaprika is volt. A hústéma kötelező alapanyaga a mangalica volt, és a teljes állat bármely része felhasználható volt. További kötelező elem volt a mangalicatarja és -nyelv is. A hústémában legalább három különböző köretnek és legalább egy mártásnak kellett szerepelnie. A csapatok reggel egy meglepetés alapanyagot is kaptak, ez a snidling volt – így szóltak a Bocuse d'Or Akadémia elvárásai a versenyzőkhöz a tegnap lezajlott 2021-es magyar döntőn.

Lássuk a megfejtéseket!

Az I. helyezett Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis ételei

Dalnoki Bence halétele / Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Ropogós pontyfilé, kapor-majonézes tartlet, tejfölös uborkasaláta, savanyított kaporvirág, hűvös uborkamártás, zsenge salátaszív bodzaecettel és kaporolajjal

Dalnoki Bence második halétele / Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Halászlé bajai stílusban haltejjel, ikrával, sült fokhagymával töltött derelye, füstölt ponty hasaalja, marinált gyöngyhagyma, savanyított zöldségek

Dalnoki Bence húsétele / Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Grillezett mangalicatarja, őszi gombák, mangalica-pecsenyelé marinált citrommal, medvehagymával és kakukkfűvel, konfitált burgonya mangalicanyelvvel, almával, póréhagyma-burgonyakrém mártás, marinált céklasaláta hagymadzsemmel, töltött káposzta pirított és savanyított káposztával, érlelt mangalica tokaszalonna, borsikafű


A II. helyezett Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hajdúszoboszló) és Fodor Noel commis ételei

Kelemen Roland halétele / Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Sudár ponty gombával, paprikás pontykolbásszal töltve, padlizsános mogyoróval, póréhagyma haltejjel, édes-savanyú kagylómártással, valamint Pontytatár, retek uborkasalátával és karalábéval

Kelemen Roland húsétele / Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Konfitált mangalicatarja mustáros jus-vel, véreshurkás nudlival, almás tormával, paszternákpürével, fodros kel mogyoróval, mangalica-nyelvkrokett füstölt mangalicaszalonnával


A III. helyezett Adamek Balázs (Diófa Étterem, Székesfehérvár) és Kocsis Marcell commis ételei

Adamek Balázs halétele / Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Zománcozott ponty kenel avokádókrémmel, pácolt retekkel és paprikás halszósszal

Adamek Balázs második halétele / Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Sudárponty-krokett majonézes burgonyával, karalábékosárral, paprika chutney-val, vajszósszal és kaporolajjal

Adamek Balázs húsétele / Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Mangalicatarja formába préselve mangalicanyelv-raguval, gomba tarte-tal, zöldborsóhüvellyel, krémsajtos céklával és fűszeres glacé-val


A IV. helyezett Huszár Tibor (Kakukk Étterem, Nyírbátor) ételei

Huszár Tibor halétele / Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Káposztás halleves paprikaolajjal, gőzölt ponty musseline, savanyított borsos alma, alga ravioli, gyümölcsropogós

Huszár Tibor második halétele / Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Sudár ponty, ropogós karfiol, karalábé és uborka

Huszár Tibor húsétele / Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Mangalica őszi zöldségekkel: zeller, burgonya, hagymafélék, valamint kamilla

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram