Hirdetés
Hirdetés

Mint égen a csillag, annyi van Alain Ducasse-nak a Vörös Kalauztól - megjelent az új Michelin

SZERZŐ: DiningGuide
2016. február 1.
Február 1-je már jó ideje egyet jelent a gasztronómiában Franciaországgal és a Vörös Kalauzzal. Ekkor jön ki a Michelin legfontosabb kiadványa, a zsinórmérték, a francia éttermeket tallózó kötet. Az idei kiadványba 600 csillagos éttermet mutat a Michelin.
Hirdetés

Az elitek elitjébe, a háromcsillagosok közé két párizsi hely, az Alain Ducasse-birodalomhoz tartozó Plaza Athénée Hotel fine dining étterme és Christian Le Squer Four Seasons Hotel-beli  Le Cinq-je került.  (Ducasse világszerte több mint harminc étteremben érdekelt, és ha jól számoljuk, ezeknek a helyeknek az összcsillag száma huszonkettő, ezzel ebben a rangsorban még mindig „csak” ezüstérmes Joël Robuchon mögött.)
Tíz új kétcsillagossal (ebből öt a fővárosban) és 42 egycsillagossal, köztük Gordon Ramsay bordeauxi Le Pressoir d’Argent nevű éttermével bővült a paletta.
A teljes lista itt olvasható.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram