Hirdetés
Hirdetés

Mindent a magyar Bocuse döntőről

SZERZŐ: Lami Juli
2018. január 31.
Már csak egy hét van hátra a Bocuse d'Or magyar döntőjéig. Íme az összes fontos tudnivaló, mire lehet számítani február 8-án.
Hirdetés

A magyar döntőnek ezúttal is a Hungexpo ad otthont, a versenyt a SIRHA Budapest keretein belül rendezi meg a Magyar Bocuse d'Or Akadémia. A Hold utcai piacon ma megrendezett sajtótájékoztatón Hamvas Zoltán elmondta, nincs könnyő helyzetben a magyar csapat, hiszen Széll Tamás és csapata olyan sikert ért el, amely nagyon magasra tette a lécet a jövőbeni versenyzők számára.

Fotó: Fekete Antonio / DesignFood


Lássuk, kik versenyeznek majd azért, hogy Magyarországot képviselhessék Torinóban, 2018. június 11-12-én.
Elek Richárd Debrecenben tanult, jelenleg a Fausto Ristorantéban dolgozik séfként. Van múltja a Bocuse d'Oron is, 2008-ban commis-ként, 2011-ben versenyzőként indult a magyar válogatón.
Garai Ádám ott volt az első magyar csapatban a Bocuse d'Or történetében, hiszen Széll Tamás commis-ja volt négy évvel ezelőtt. Ádám jelenleg az Olimpia étterem konyhafőnöke.
Haraszti Zsolt 2001-ben kezdte a pályát, jelenleg az Alabárdos étteremben dolgozik. Nem idegen tőle a versenyzés, részt vett már Hagyomány és Evolúció, és Czifray-versenykurzuson is.
Pohner Ádám sem újonc a Bocuse d'Oron. Commis-ként versenyzett négy évvel ezelőtt, a 2016-os magyar döntőn pedig második helyezést ért el. Jelenleg a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese.
Veres István a párizsi Gregoire Ferrandie iskolában tanult, majd dolgozott többek között a három Michelin-csillagos L'Arpege-ben vagy Londonban, Gordon Ramsay Maze éttermében. Jelenleg a Babel séfje.
Volenter István nagyon kitartó Bocuse d'Or versenyző, 2016-ban harmadik lett a magyar döntőn. A versenyben a helyezés mellett a fejlődést tartja a legfontosabbnak. Jelenleg a 67 Étterem séfje.

Balról: Veres István, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt. Fotó: Fekete Antonio / DesignFood


Üdvözöljük a döntést, hogy a zsűriben nemzetközi kiválóságok is helyet foglalnak majd. Az elnöki szépben Enrico Crippa ül majd, aki nem mellesleg a torinói válogatón is a zsűri elnöke lesz. Piazza Duomo nevű étterme, amely az olaszországi Albában található, három Michelin-csilaggal rendelkezik. Ott lesz a zsűriben a svéd Henrik Norström is, aki 2001-ben az ezüst szobrot vihette haza a versenyről. A Visegrádi Négyek egy-egy képviselője is helyet foglal majd a zsűriben. Február közepén V4-ek hete lesz Magyarországon, többek között ezért is döntött úgy a Magyar Bocuse d'Or Akadémia, hogy meghív egy lengyel, egy cseh és egy szlovák séfet a zsűribe. Az ítészek között természetesen ott lesz Széll Tamás is, valamint Szulló Szabina és Sárközi Ákos is. 
Azzal már bizonyára nem mondunk újdonságot, hogy a versenyzőknek két ételt kell majd elkészíteniük, 5 óra 35 perc alatt.

A hústál kötelező alapanyagai a borjúszűz, a csülök és a velő lesz, míg a vegetáriánus tányéron a gorgonzola, a risotto rizs és a fürjtojás lesz a kikerülhetetlen elem.

Lesznek meglepetés alapanyagok is: egy zöldségről és egy fűszerről csak a verseny napján derül majd ki, hogy kötelező elemek.
Az első versenyző reggel 9-kor kezd. A tálalások délután 2-kor kezdődnek, és 3:25-ig tartanak. Az ünnepélyes eredményhirdetés délután 5-kor lesz.
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram