
David’s Kitchen
1072 Budapest, Klauzál tér 13.
A belvárosi Klauzál térre néző David’s Kitchen egy fine dining múltú séf víziója alapján jött létre, ahol a természetes kovászolás, a világkonyha inspirálta brunchételek és az otthonos hangulat találkoznak. A kézműves pékségként is működő helyen a kenyerek lassú érleléssel, adalékanyagok nélkül készülnek, a pult pedig franciás, amerikai és közel-keleti süteményekkel csábít. A vegán kínálat is figyelemre méltó: granolától a hummuszos szendvicsig széles a választék. Az egész nap elérhető reggelik és a szezonalitásra épülő ételek miatt a David’s Kitchen tökéletes választás egy ráérős városi reggelhez vagy egy inspiráló munkaebédhez is.
Arán Bakery
1077 Budapest, Wesselényi utca 23.
Az Arán Bakery nem csupán egy pékség, hanem egy hazahozott életfilozófia: az alapítók, Pécsi Kinga és Pécsi Attila egy évtizedet töltöttek Írországban, ahol beleszerettek a kenyérsütésbe, majd hazatérve Budapestre saját kovászukra és víziójukra építettek pékséget. Az „arán” írül kenyeret jelent, a kínálat pedig a természetes kovásszal készült kenyerektől az ír-magyar ihletésű süteményekig terjed. A Wesselényi utcai üzlet nyüzsgő belvárosi környezetben várja a kenyérrajongókat. Szezonális, magyar lisztből készült termékek, letisztult design, kávé és közösségépítő szemlélet teszi az Aránt a budapesti kézműves pékségkultúra egyik emblematikus szereplőjévé.

Portéka
3200 Gyöngyös, Belváros tér 1.
A gyöngyösi Portéka egy modern gasztrotér, ahol kézműves pékség, kávézó és delikátesz egyesül egy kifinomult, mégis közvetlen miliőben. A természetes kovásszal készült kenyerek mellett croissant-ok, péksütemények és szezonális pékáruk sorakoznak a pultban, az olasz és hazai finomságokat kínáló delipolc pedig gourmet élményekkel tölti meg a reggeli vagy uzsonna körüli időszakot. A világos pörkölésű eszpresszó és a letisztult enteriőr egy tudatos vendéglátói szemlélet lenyomatai, a Portéka pedig egyértelmű példája annak, hogyan lehet egy vidéki városban magas szintű, mégis közérthető gasztronómiát teremteni.

Makmoiselle
8200 Veszprém, Megyeház tér 2.
Veszprém első kovászos péksége, a Mákmoiselle 2020-ban nyitotta meg kapuit, Hegyesi Gabriella könyvelői karrierjét cserélte kovászos tésztákra. A pékség kínálatában megtalálhatók a pásztói biolisztből készült kenyerek, valamint a belga csokoládéval töltött, 84%-os francia vajas leveles tésztából készült kakaós csigák.
Erhardt Pékség
9400 Sopron, Balfi út 8.
A soproni Erhardt Pékség a régió egyik legismertebb kézműves péksége, ahol a vadkovászos kenyerek, tönkölyből és rozsból készült veknik, valamint a klasszikus péksütemények mind a hagyományos technológiák és a minőségi alapanyagok tiszteletéről árulkodnak. A kínálatban franciás parasztkenyér, diós-aszaltszilvás rozskenyér, pozsonyi kifli és házi kakaós csiga is szerepel. A pékség több városrészt is kiszolgál saját üzleteivel, sőt autós pékségként is működik.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.

Dining Guide