Minden erről szól most, de mit is jelent a fenntarthatóság? Indul a Green Guide rovat!

SZERZŐ: DiningGuide
2022. február 25.
A fenntarthatóság kérdése az asztalon hever, avagy az élelmezés és gasztronómia kérdései nélkül nincsen zöld gondolkodás.
Hirdetés

Fenntarthatóság, társadalmi felelősségvállalás, környezettudatosság, energiatakarékosság, ivóvízgazdálkodás, természetes megoldások, megújuló energia, hulladékcsökkentés, újrahasznosítás, karbonlábnyom, ökológiai tudatosság... Fogalmak, amelyekkel az elmúlt évtizedben már nem csak a szakemberek foglalkoznak, hanem a saját, közös ügyünkké vált.

A mindennapi étkezés és a tágabb értelemben vett gasztronómia elválaszthatatlan a klímavédelem és fenntarthatóság kérdéseitől. Milyen élelmiszereket és egyéb termékeket választunk a vásárlásaink során, és milyen éttermeket választunk, ha tudatosan szeretnénk dönteni?

Új rovatunk, a Green Guide a magyarországi Floewater támogatásával a hazai termelői és éttermi élet azon képviselőit mutatja be, akik a fenntarthatóságra, természetközeliségre törekednek egy élhető jövőért.

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram