Hirdetés
Hirdetés

„Minden burger mediumon készül" – A burgermaestro Háda Imrére emlékeznek hamarosan

2022. június 28.
A Tompa utca meghatározó helyszíne volt a Pesti Burger és Bár életének, az emléksütésre is itt kerül sor.
Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt, június 25-én lett volna 8 éves a Pesti Burger és Bár, július 7-én pedig 52 esztendős lenne Háda Imre, a hazai burgerszcéna koronázatlan királya, a Pesti felejthetetlen gourmet burgereinek atyja, örök húsmestere.

Március 2-án reggel került nyilvánosságra a mindannyiunkban mély döbbenetet és értetlenséget keltő gyászhír. Háda Imre itt végleg itt hagyta a földi létet.

Tiszteletreméltó gesztusként a 9. kerületi Paletta Bisztróban július 9-én, szombaton emléksütést szerveznek Háda Imre emlékét őrizve. „Ünnepeljünk, emlékezzünk, burgerezzünk" – invitálnak a Pesti Burger és Bár Facebook-oldalán.

A hétvégi burgernapoknak és más, tematikus sütés-főzéseknek nagy hagyománya van a Tompa utcai Palettában. Ne feledjük, hogy a hangulatos utca meghatározó szerepet töltött be Háda Imre és társa, Noszlopy Edina életében. Itt üzemelt éveken át "A" Pesti Burger, ez ma már történelem. Több ízben rendeztek közös sütést a balatoni származású Bezerics Dani éttermében, a Palettában, majd tavaly télen ide is tértek vissza egy kis burgernosztalgiára: az utca elején, a Chili Bar & Food nyújtott otthont Háda Imrééknek.

Hirdetés

Most, immár nélküle a két évfordulóra emlékezve ismét felsercegenek a grill-lapok, és habár nélküle már soha nem lesznek olyanok a hamburgerek, mint az elmúlt évtizedben, a legszebb és legjobb dolog, ha nem vész a feledés homályába a neve, emléke és a gasztronómia iránti szinte mániákus szenvedélye.

A jó burger örök, „minden burger mediumon készül" – csatlakozni ér.

Háda Imre középen / Fotó: Pesti Burger és Bár

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram