Hirdetés
Hirdetés

Minden, amit tudni akarsz a kenyérről

SZERZŐ: DiningGuide
2016. december 6.
Négy évig készült, de megérte. Eljött a nap, hogy a Phaidonnál megnyitották az előrendelést a Modernist Cuisine 2300 oldalas, öt kötetbe zárt kenyér-enciklopédiájára. A Modernist Bread: The Art and Science című műben a kenyérrel kapcsolatos MINDEN kérdésre választ kaphat az olvasó, akár professzionális pék, akár érdeklődő kenyér-fan. Az elképesztő fotókkal illusztrált kötet életre kelti a […]
Hirdetés

Négy évig készült, de megérte. Eljött a nap, hogy a Phaidonnál megnyitották az előrendelést a Modernist Cuisine 2300 oldalas, öt kötetbe zárt kenyér-enciklopédiájára. A Modernist Bread: The Art and Science című műben a kenyérrel kapcsolatos MINDEN kérdésre választ kaphat az olvasó, akár professzionális pék, akár érdeklődő kenyér-fan. Az elképesztő fotókkal illusztrált kötet életre kelti a kenyérkészítés fázisait, bemutatja a kenyér történetét, történelmét, az összes lehetséges hozzávalót és technikát, valamint 1500 receptet is tartalmaz a hagyományostól a modernista kenyerekig.
A csapatnak nem ez az első ilyen vállalkozása: a 2011-ben, hat kötetben megjelent, hasonló terjedelmű A főzés művészete és tudománya (Moderniste Cuisine: The Art and Science of Cooking) című művük elég sok tekintélyes díjat megkapott, amit szakácskönyv megkaphat, a Gourmand World Cookbook Awards például úgy értékelte: „mestermű... a 21. század első tíz évének legfontosabb szakácskönyve” – bár a könyv jóval több egyszerű szakácskönyvnél: egyfajta enciklopédia, ami Ferran Adria szerint például ”gyökeresen fogja megváltoztatni a főzéshez való viszonyunkat”.
Maga a Modernist Cuisine csoport egy tudósokból, kutatókból, séfekből álló, könyvek kiadására összeállt amerikai csapat, amit Nathan Myhrvold vezet, és a tudományos ismeretek kreatív alkalmazásán és a tapasztalatokon alapuló technikákon keresztül elkötelezetten kutatja a gasztronómia fejlődésének és kiteljesedésének lehetőségeit.
Magyarországon a www.cookbooks.hu forgalmazza majd a kiadványt.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram