Hirdetés
Hirdetés

Mind a tíz ujjadat...

SZERZŐ: Nimila Ági
2017. március 1.
Andreas Fabian dizájner szerint a megszokott evőeszközeink unalmasak; úgy érezte, ideje továbbfejleszteni a kés-villa-kanál hármast. Ha ő mondja, biztosan így van, ugyanis kanál dizájnból phd-zett (bizony, van ilyen), szóval figyeljünk rá, hátha érdemes meghallgatni az észrevételeit. Egy séf barátjával együtt tanakodtak azon, miként lehetne letérni a megszokott ösvényről, hiszen – és ebben kétségkívül igazuk van […]
Hirdetés

Andreas Fabian dizájner szerint a megszokott evőeszközeink unalmasak; úgy érezte, ideje továbbfejleszteni a kés-villa-kanál hármast.
Ha ő mondja, biztosan így van, ugyanis kanál dizájnból phd-zett (bizony, van ilyen), szóval figyeljünk rá, hátha érdemes meghallgatni az észrevételeit. Egy séf barátjával együtt tanakodtak azon, miként lehetne letérni a megszokott ösvényről, hiszen – és ebben kétségkívül igazuk van – a nyugati étkezési kultúrában a kés-villa-kanál használat az utóbbi két évszázadban mit sem változott. Szerintük itt az ideje, hogy az emberek elkezdjék használni a Goûte -t. (Az elnevezés a francia goûter „íz” szóra utal.)
Ez a kis, kanálra (mézpergetőre, pálcikára?) emlékeztető eszköz az emberi ujjat imitálja, és a tervező szerint az egész koncepció kulcsa az érzés, amit felidéz: amikor valakinek nagyon ízlik egy étel, legyen az gyerek vagy felnőtt, „mind a tíz ujját megnyalja utána”. Egy séf számára a legnagyobb dicséret, ha egy teljesen tisztára „tunkolt” tányér érkezik vissza az asztaltól. Andreas szerint ezt az értéket nem veheti el tőlünk a decens villa vagy kanál, igenis szükségünk van rá, hogy minden falatot ilyen ösztönös hedonizmussal élvezzünk.
A koncepció szép, bár azt egyelőre nem tudjuk elképzelni, hogy egy jó kis salátát vagy steaket eszünk  a Goûte segítségével, hiszen szemmel láthatóan csak a krémes dolgok állnak jól neki… Mindenesetre ne lepődjünk meg, ha a Goûte feltűnik majd a csúcséttermekben mondjuk a pohárdesszertek mellett.
Forrás: http://michelfabian.com

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram