Hirdetés

Azt is lehetne hinni, hogy az Anyukám mondtáról és a Pizza, Kávé, Világbékéről nehéz újat mondani. De ez nem igaz. Mert ha az ember valamelyik Dudással beszél, mindig feltöltődik egy csomó pozitív impulzussal és hittel azzal kapcsolatban, hogy lehet itthon, és lehet vidéken is nagyon jót csinálni, és fejlődni is.

Hirdetés

Ma a Pizza, Kávé, Világbékében jártunk, és arra jutottunk, hogy nagyon jó látni, hogy van egy hely, van egy ígérete, és ahhoz kompromisszumok nélkül tartja magát egy teljes iskolaév elteltével is. A nyitás után nem sokkal megkérdeztük az illetékeseket, melyik a legnagyobb slágerpizza Miskolcon, ma viszont ezt nem firtattuk, mert ahogy Dudás Szilárd elmondta, mindegyik elfogy, és ha valamelyik leköszön, a vendégek visszasírják, illetve a szezonális feltétek is nagyon mennek.

Ami most nagyon nagy sláger, az a pugliai kedvenc, a puccia, ami tulajdonképpen egy jól megkelesztett, de nem pizzatésztából készített “szendvics”. Szilárdtól megtudtuk a porchetta titkát is, ami azzal kezdődik, hogy nem veszik, hanem maguk készítik. Az alapanyaga egy ritka sertésfajta, a Berkshire, amellyel a szomszédban praktizáló állatorvos kezdett kísérletezni, és ma már ő szállítja a kiváló minőségű alapanyagot, amelyről Szilárd csak olyan szuperlativuszokban tud beszélni, mint például

“meghülyülsz a tepertőtől. Olyan ízvilágú hús és zsír, hogy magában eszed.”

Minket meggyőzött. A policy egyébként az, hogy a feltétek legyenek magyar alapanyagból; nagyon népszerű a bárány, a mangalica és Lóka Csaba kacsája is. A célok közt szerepel továbbá az is, hogy előbb-utóbb Magyarországon termett búzából készült lisztet tudjanak használni. Ez nemcsak álom, hanem komoly kísérletezés folyik: több magyar malom is bekérte analizáni a jelenleg használatos lisztet, hogy lássák, tudnak-e ilyen minőséget előállítani.
Maradjunk annyiban, hogy egyelőre a projekt az analízis fázisában van, de vannak szép remények, legalábbis az örök optimista Dudásék szerint. “Mindig lesznek olyan alapanyagok, amelyeket nem tudunk Magyarországon beszerezni – mondja Szilárd, – bár ha így folytatja az időjárás, lehet, hogy előbb-utóbb termőre fordul az olajfa itthon is.” Mondjuk, hogy optimista!
És ha már szóba került az iskolaév, hadd értékeljük a szervizt is csillagos ötössel. Rendelésünk egy kis határozatlanságból adódan kimondottan személyzet-próbálóra sikerült, de a kedves arcok állták a sarat.
Pizza, Kávé, Világbéke
Facebook-oldal
3525 Miskolc, Széchenyi út. 19.
+36 46 614 325

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS