Hirdetés
Hirdetés

Michelin Guide Switzerland 2022 - Új csillagok a svájci égbolton

SZERZŐ: Király Márton
2022. október 19.
Harminc új egycsillagos éttermet jelentettek be; a kétcsillagos eredmények tekintetében is kivételes év volt ez: öt új étterem került fel a rangsorba, és egy vadonatúj, három Michelin-csillagos étterem is csatlakozott a választékhoz.
Hirdetés

Michelin-csillagok záporoztak a Michelin Guide Switzerland 2022 Lausanne-ban tartott díjátadó ünnepségén, ahol 36 új Michelin-csillagos étterem - köztük egy új háromcsillagos - csatlakozott a meglévő svájci kitüntetettekhez.

Harminc új egycsillagos éttermet jelentettek be; a kétcsillagos eredmények tekintetében is kivételes év volt ez: öt új étterem került fel a rangsorba, és egy vadonatúj, három Michelin-csillagos étterem is csatlakozott a választékhoz.

Sven Wassmer, a Grand Resort Bad Ragazban található Memories étteremtől a könnyeket törölgette a szeméből, amikor utolsóként a színpadra lépett, hogy átvegye az étterme által elnyert három Michelin-csillagot. A svájci-alpesi régiót ünneplő étterméért egy Zöld csillagot is hazavihetett. Köszönetet mondott a családjának, és csapatának, akikkel elmondása szerint nap mint nap mindannyiuk közös szenvedélyéért dolgoznak együtt. A Memories ezzel csatlakozott a már meglévő háromcsillagos éttermekhez, a bázeli Cheval Blanc by Peter Knoglhoz, a Crissier-i Restaurant de l'Hôtel de Ville-hez  és a fürstenaui Schloss Schauensteinhez.

Sven Wassmer Fotó: facebook.com

Az új kétcsillagosok közül a szezonális testvéréttermek a La Brezza Ascona és La Brezza Arosa kettős győzelmet arattak. (Az étterem télen Arosába, nyáron Asconába költözik.)  A csillagok hírét kétszer is közölték az elragadtatott Marco Campanella séffel, aki éppen a szülőszobán várta gyermeke születését.

Fotó: facebook.com/ Marco Campanella

A Skin's, a Lenzburgban található étterem új belépő volt, és rögtön két csillaggal került be a kalauzba.

A Pascal Steffen által vezetett bázeli Roots is két csillagot kapott, akárcsak az Andreas Caminada által vezetett IGNIV Zürich. A szintén az IGNIV Zürichben dolgozó Ines Triebenbacher,  a Michelin Service Awardot nyerte el.

Fotó: facebook.com/roots

A színpadon az egy-egy csillaggal kitüntetett séfek harmincfős seregében ott volt a fiatal női séf, Zineb Hattab is, aki a zürichi Kle kortárs vegán étterem séfje és tulajdonosa.

Díját átvéve elmondta: "Azt hiszem, ez reflektorfénybe helyezi értékeinket és céljainkat; igen, szerintem ez fontos; szerintem a vegán ételeket soha nem tartották a hagyományos vagy állati termékekből készülő ételek szintjén lévőnek. Szóval értékelem azt a tényt, hogy egy az egyben egyformának tekintenek minket, mert rengeteg munkát fektetünk bele, és csodálatos termelőkkel dolgozunk együtt... De végső soron a mögöttem álló csapat az, aki ezt az álmot megvalósította."

Fotó: facebook.com / Kle

A Michelin Guide Switzerland 2022 teljes listája a következő:

Három Michelin-csillagot kapott:

Memories - Bad Ragaz

Új két Michelin-csillagos éttermek:

La Brezza - Arosa

Roots - Bázel

Skin's - Az étterem - Lenzburg

IGNIV Zürich - Zürich

La Brezza – Ascona

Új egy Michelin-csillagos éttermek:

Njørden - Aubonne

Bad Balgach by Schützelhofer - Balgach

Ackermannshof - Basel

Wein & Sein mit Härzbluet - Bern

Du Bourg - Biel

Des Trois Tours - Bourguillon

Le Pont de Brent - Brent

Les Montagnards - Le Sommet in Broc

La Teinturerie - Delémont

Epoca by Tristan Brandt - Flims

OZ - Fürstenau

L'Atelier Robuchon - Genf

La Micheline - Genf

Fahr - Künten-Sulz

LA CHAVALLERA - der Krone - Säumerei am Inn in La Punt-Chamues

Aux Trois Amis - Ligerz

THE VIEW - Lugano

Lucide - Luzern

Maihöfli - Oscar de Matos Luzernben

Löwen - Menzingen

Stéphane Décotterd - Montreux

La Table du Valrose - Rougemont

Krone - Sankt Moritz

L'Atelier Gourmand - Sierre

Aqua - Thalwil

Brasserie Uno - Zermatt

Capri - Zermatt

Eden Kitchen & Bar - Zürich

KLE - Zürich

Wirtschaft im FRANZ - Zürich

 Forrásaink voltak:

1

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram