Hirdetés
Hirdetés

Michelin-csillagos magyar est Londonban: Tóth Szilárd séf és Boldizsár Máté sommelier vendégszerepelt Adam Handling éttermében

SZERZŐ: DiningGuide
2022. június 9.
A Michelin Guide szervezésében hívták meg a budapesti Michelin-csillagos étterem, a Salt két arcát, Tóth Szilárd séfet és Boldizsár Máté sommelier-t, az étterem társtulajdonosait egy szintén egycsillagos étterembe, a Frogba.
Hirdetés

A hivatalos nevén Frog by Adam Handling Restaurant Covent Garden, mint a neve is rámutat, a londoni West Enden fellelhető, a mindig nyüzsgő városrész egyik egy Michelin-csillagos éttermeként. Séfje, Adam Handling szemtelenül fiatal, még csak 34 éves, de 2013-as televíziós szereplésének köszönhetően hírnévre tett szert a MasterChef: The Professionals játékosaként. Bár nem ő nyerte meg a tehetségkutató show-t, szép karriert fut be. Immár három éttermet és egy bárt jegyez Londonban.

@Frog by Adam Handling Restaurant Covent Garden Instagram

A Frog by Adam Handling egyszerű, letisztult, modern konyhát visz. Koncentrálnak a regionális alapanyagokra, de sokat elárul a Frog stílusáról, hogy az egyik signature ételük a csirkemájpástétom sült csirkebőrrel ízesített sós vajjal és házi kenyérrel, amelyet a séf húga és az egykori vasárnapi családi ebédek ihlettek, ahol a lánytestvér kizárólag sült csirkét volt hajlandó enni. A kifinomult egyszerűség mindenesetre csillagot ért a Michelin Guide ítészeinél, Adam Handling pedig a napokban a Salt két szakmai vezetőjét látta vendégül.

Készülőben Tóth Szilárd keze alatt a gyógynövénycsokor, Salt

Ez az este a magyar gasztronómia jegyében zajlott, Tóth Szilárd hazai alapanyagokból dolgozott, Szeged-melléki kacsamájjal és magyar kecskesajttal, és a vendéglátó Adam Handling is bevont magyar alapanyagot az ételeikbe, köztük pirospaprikát és tokaji aszút, amellyel a csokoládédesszertet fuzionálta.

Kacsamáj, Tóth Szilárd,  Salt

Tóth Szilárd és Boldizsár Máté bemutatta azt a múltból táplálkozó, mégis előremutató kortárs magyar konyhát, amit a Michelin Guide inspektorai 2021-ben csillaggal értékeltek. Az est különlegessége volt, hogy a Michelin-kalauz szervezésének köszönhetően olyan neves médiumok munkatársai is kiélvezhették a Salt ízeit, mint a Financial Times, The Times, The Telegraph és a Food&Travel,. Rajtuk kívül többmilliós követőbázissal bíró influenszer is részt vett a vacsorán.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram