Kezdjük Heston Blumenthal ikonikus sült krumplijával. Több fővárosi étterem is igyekezett az étlapjára tenni, így egészen biztos, hogy a legmenőbb krumplival tudjuk mi is meglepni a vendégsereget.
De nehogy már csak sült krumpli legyen az asztalon. Nézzünk pár húsvariációt hozzá. Elsőként máris Gordon Ramsay pulykáját ajánljuk, ami egészen biztos, hogy szaftos marad, ha ezt a receptet követjük. Főleg, hogy egy jó kis mártást is ajánl hozzá.
De vannak még más szárnyasok is listán. Pl. Thomas Keller híres sült csirkéje.
Tom Kerridge (The Hand&Flowers Gastropub) pedig sonkával bombáz bennünket, de nem akármilyennel.
Mivel már kezdünk jól lakni, jöjjön egy kis májkrém Raymond Blanc (Le Manoir aux Quat "Saisons) konyhájából.
Ezen a ponton, ha már csak zöldség fér belénk, ne ijedjünk meg. A mindenki által imádott River Cottage házigazdája, Hugh Fearnley-Whittingstall igazán érdekes hagymareceptje pont ideális lesz.
Vagy itt van Mark Poynton (Alimentum) köményes, tárkonyos sült csodarépája.
Valószínű, hogy a desszertnek már épp, hogy csak egy kevés hely jut….de azért mindenképp jut, főleg, ha a ma duplázó Raymond Blanc pálinkás, vajas, flambírozott karácsonyi pudingjáról van szó.
Ez idáig teljesen rendben is van, de mit igyunk? Michael Roux Jr. (Le Gravroche) rögtönzött karácsonyi bortipp-gyűjteményéből ezt is megtudhatjuk.
Köszönjük a menüt a Fine Dining Lovers-nek,