A Kővirág étterem egyik állandó közönségkedvence, a dödölle, amely ezúttal tavaszi, zöldfűszeres verzióban mutatkozik be. Gyors, olcsó, egészséges és ráadásul pár szem krumpli,egy kevés liszt mindig mindenhol van...
Hozzávalók:
A dödölléhez:
- 30 dkg burgonya -20 dkg kecske sajtkrém vagy lágy sajt
- 5 evőkanál liszt
- só, bors
- egy csomag újhagyma
- egy csomag metélőhagyma, petrezselyem
A salátához:
- nagy marék ruccola
- nagy marék madárbegy
- nagy marék tölgylevelű
- két szív saláta
- olívaolaj
- fehér balzsamecet
- só
- kevés reszelt citromhéj
Tálaláshoz:
Pár szelet forró sütőben ropogósra sütött kolbász, pár szelet formázott kecsketúró.
Elkészítés
A megfőtt langyos burgonyát áttörjük, hozzákeverjük a többi alapanyagot és pogácsa alakúra formázva kevés forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.