Hirdetés
Hirdetés

Mészáros Ádám elhagyja a Botaniq Turai Kastély Clarisse éttermének séfposztját

SZERZŐ: DiningGuide
2022. július 8.
Nem várt hírek a BOTANIQ Turai Kastélyból.
Hirdetés

A Turizmus.com adott hírt ma arról, hogy Mészáros Ádám és a BOTANIQ Turai Kastély tervei külön irányokba mutatnak. Mint kiderült, a kastély fine dining étterme nyáron csak heti egy napon tart nyitva, Csizmadia Örs szállodaigazgatót idézzük a cikkből:

„A Clarisse a jövőben is várja vendégeit a megszokott csapattal és exkluzív koncepciójával. A nagy esküvői érdeklődés miatt, sajnos a nyári időszakban csak csütörtökönként, de már készülünk az őszre és új menüsorral várjuk az érdeklődőket.”

A cikk idézte a leköszönő séfet is, aki pozitív hangnemben nyilatkozott az elválásról. A kis méretű fine dining éttermen, a farm to table koncepciót képviselő Clarisse-on kívül a bisztrókonyhát vivő Pálmaház gasztronómiájáért is felelt.

Mészáros Ádám korábban a hazánkban – és az egész közép-európai régióban először – 2 Michelin-csillagot kiérdemelt Onyx séfje volt, miután sok évet eltöltött az Onyx konyháján. 2020-ban a FELIX Kitchen & Barban, majd a BOTANIQ Turai Kastélyban található két étterem élén tűnt fel séfként.

A 2022-es Audi-Dining Guide Étteremkalauzban szereplő ajánlás a Clarisse-ról:

A Gödöllőhöz közel eső Botaniq Turai Kastélyba igazolt le Mészáros Ádám séf 2020 év elején. Az impozáns kastélyban működik a fine bistro koncepciót képviselő Pálmaház étterem és a Botaniq Bar, a séf önkifejezését azonban a Clarisse étterem testesíti meg. Mészáros Adám gasztronómia koncepciója a fenntartható felelősségteljes irányzatot képviseli. A fine dining vonalú elképzelést egy épülő saját ökológia gazdaság egészíti ki, a degusztációs menü „pataktól az égig” íve pedig halakat és vadhúsokat, helyben termesztett és vadon termő növényeket jegyez, megismertetve a környék alapanyagaival. Az étkezések egy részét közösségi élményre építik, a vacsora végén a séf a vendégeket közös beszélgetésre invitálja.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram