Hirdetés
Hirdetés

Megtaláltuk a Gourmet Fesztivál legmegosztóbb italát

2017. május 19.
Úgy kerek a történet, ha elmondjuk: a Bocuse d'Oron, Lyonban már kóstolta szerkesztő kollegánk hónapokkal ezelőtt, az ő vezetésével kanyarodtunk most a Millenárison a Shrubbie standjához, hogy ott meglepődjünk: ecetes üdítő, ami finom. Az ecet és az üdítőital szavak a legritkább esetben kerülnek egymás mellé – na ez most egy ilyen eset. Az angolul shrub […]
Hirdetés

Úgy kerek a történet, ha elmondjuk: a Bocuse d'Oron, Lyonban már kóstolta szerkesztő kollegánk hónapokkal ezelőtt, az ő vezetésével kanyarodtunk most a Millenárison a Shrubbie standjához, hogy ott meglepődjünk: ecetes üdítő, ami finom.
Az ecet és az üdítőital szavak a legritkább esetben kerülnek egymás mellé – na ez most egy ilyen eset. Az angolul shrub néven futó szénszavas, ecetes üdítők nagyon mennek Ázsiában és Amerikában, kíváncsik vagyunk, hogyan fogadják a magyar ínyencek.
A Shrubbie-k Tokajban (naná!), a bodrogkeresztúri Borecet Művekben készülnek, egyelőre birsalmás-levendulás és málnás ízekben. Mindkét ízesítés alapja a jonatánalmaecet és a gyümölcságyon érlelt furmint borecet (birsalmás levendulaágyon, sárgabarackágyon és mentaágyon érlelik őket).Kipróbáltuk mindkét ízt, és elsőre az derült ki, hogy a Shrubbie-kat egyszerűen mindenki máshogy érzékeli. Valmelyikünk a birsalmásban a levendulás felhangot emelte ki, másikunk a levendulát egyáltalán nem érezte ki belőle. A málnásról hamar nyilvánvalóvá vált, hogy csak imádni, vagy utálni lehet. Illatukban és ízükben hosszú lecsengésekkel keverednek a gyümölcsök a finom savakkal. A hatásuk egyértelműen frissítő, élénkítő, szó szerint kissé lehűti, nyugtatja a gyomrot. Hozzáadott cukor nélkül készítik őket, csupa természetes alapanyagból.
A készítők bevállalnak egy gyógynövényes verziót is: a készülő harmadik ízesítés neve Botanic lesz, rozmaring és kakukkfű biztosan kerül bele, kíváncsiak leszünk arra is.A hazai közönség előtt csak most, a napokban zajló Gourmet Fesztiválon mutatkozik be, jóllehet már megjárta Franciaországot. A Bocuse d'Oron debütált év elején, Széll Tamás pedig már árulja is a Stand 25-ben, ezenkívül csak egy helyen, az Ó utcai Farm Gasztrobárban kapható. (A fesztiválbelépőhöz járó kuponok között találunk Shrubbie-kóstolót is.)

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram