Hirdetés
Hirdetés

„Meghoztam a vacsorát Heston Blumenthaltól!”

SZERZŐ: DiningGuide
2020. július 28.
Még néhány hónapja is teljes képtelenségnek hangzott volna, de ma már több mint valóság, hogy egyszer csak csönget az ételfutár valahol Londonban, aki nem pizzát hoz, hanem a rendelést. Mégpedig Heston Blumenthaltól.
Hirdetés

A Finedininglovers adta hírül, hogy a molekuláris gasztronómia egyik legnevesebb képviselője is csatlakozik az élvonalbeli séfek egyre népesebbre duzzadó táborához, akiknek a főztjét ezentúl nemcsak étteremben élvezheti a vendég, hanem akár az otthonában is. A koronavírus-járvány igencsak átrendezi a vendéglátás piacát, az étteremtulajdonosok B- és C-tervekkel állnak elő, belevágva mindenféle alternatív üzemeltetési módokba, például kiszállítással szeretnék biztosítani túlélésüket.

London egyik elegáns, épp a Hyde parkkal szomszédos Knightsbridge negyedében található két Michelin-csillagos Dinner nevű étterme is megkezdi az elvitelre főzést, házhoz szállítást az angol fővárosban, jelentette be maga Heston Blumenthal. 

Hirdetés

A jövőben a rendelésnél háromféle menüből lehet választani, ezek egyik legérdekesebb fogása az étterem ikonikus „húsgyümölcse”: egy 13. századi brit recept alapján készülő csirkemájpástétom, libamájparféba burkolva, ami úgy néz ki egészen konkrétan, mint egy mandarin, ezt pirítóssal csomagolják majd el a vendégeknek.

A világ egyik legelismertebb brit séfje, ahogy megszokhattuk tőle, most sem aprózta el: három teljesen egyedi menüvel vág bele a portfólióbővítésbe, amelyeket a brit történelem különböző időszakai inspiráltak az 1300-as évektől egészen az 1700-as évekig bezárólag. A bejelentés szerint a modern felfogásban készülő négyfogásos menük 75 angol fontba fognak kerülni. 

A „Vivendier” és a „Forme of Cury” elnevezésű ínyenc menüben húsos és halas fogások egyaránt megtalálhatók lesznek, így például pácolt füstölt lazac, ecetes citrom salátával, zöldekkel főtt csirke szószban, borsóval és zellerrel, grillezett tőkehal zöld szósszal és párolt cikória, petrezselyemmel, levendulával, paprikával és eukaliptusszal, de egy középkori ihletésű, bodzavirággal, pácolt szederrel és dióval készülő kecskesajttorta (Sambocade) is szerepel benne.

A vegetáriánus „Royal Cooking Menu”-ben a nevezetes húsgyümölcsbe hús helyett szarvasgomba kerül, a fogások között füstölt kecske túrót találunk paradicsommal és bazsalikomolajjal, szarvasgomba parfait, grillezett karfiolt füstölt shiitake öntettel.

Az étterem szeptember 1-ig még biztosan zárva tart, de a házhoz szállítás mellett az újonnan nyílt Garden Terrace közvetlenül a Hyde Park mellett várja a vendégeket.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram