Hirdetés
Hirdetés

Ön munch-olt már? 11 menő pékség, kávézó és bisztró Budapesten, ahol munch-olhatunk

SZERZŐ: DiningGuide
2022. augusztus 4.
A Munch segítségével a nap végén olcsóbban (vagy jóval olcsóbban) kapjuk meg elviteles fogyasztásra azt az ételt vagy élelmiszert, ami egyébként a kukában végezte volna. A Munch pörög 2022-ben is, az alábbi gyűjtésünk pedig azt hivatott bizonyítani, hogy nem csak a kommersz büfék, boltok, pékségek, hanem nívós delikáteszek, reggelizők, bisztrók sora csatlakozott már.
Hirdetés

A nyitóképen a FALU Delikát képe szerepel

Két éve robbant be a magyar innovációt jelentő Munch ételmentő applikáció, amelyen ma már összesen sok száz élelmiszerbolt, büfé, étterem és cukrászda kínálja aznapi frissen főzött ételeit vagy lejárathoz közeli élelmiszereit. A „nap végi" ajánlatok nagy (vagy éppen óriási) kedvezménnyel átvehetőek. A Munch használatához szükséges azonban egy nagy adag rugalmasság is, ugyanis az meglepetés, hogy mit rejt majd a csomagunk. Azt ugyanis helye válogatja, hogyan határozza meg az elvihető Munch-ot. Van, ahol meglepetéscsomag vár, máshol kisebb-nagyobb vonalakban kijelölik, hogy mit kaphat meg a vásárló töredékáron.

Mikor jöhet jól a Munch applikáció? Azt kell mondanunk, hogy egyre többek számára lehet racionális alternatíva, ha épp „nincs otthon kaja" az elszálló élelmiszerárak mellett. Az ételmentéssel duplán-triplán is jót tehetünk, hiszen az étel nem végzi a kukában. A vendéglátó, ha nem is a tervezett áron értékesíti, ami megmaradt, mégis nő a bevétele. Számunkra pedig

pénztárcakímélő, és jó alkalom arra is, hogy a lakóhelyünkhöz közeli vendéglátóhelyek kínálatát (nyomott árakon) felfedezzük.

Mindemellett kérik, hogy ha tudunk, érkezzünk saját ételhordóval, így az élelmiszerpazarlás akadályozása mellett még többet tehetünk a környezetünkért.

Minőségben széles skálán helyezkednek el a Munch-lelőhelyek, a legolcsóbb pékségektől és büféktől egészen a szívvel-lélekkel vitt családi éttermekig. 10 helyet ajánlunk, de úgyis a tartózkodási helyünk megadásával mutatja meg a rendszer, hogy milyen Munch-okat ajánl a környékünkön.

Alaplé Bár

A hosszan főtt, esszenciális alapleveket csúcsra járató Alaplé Bár nap végi ajánlataiért Budán és Pesten is megjelenhetünk. Ha még sosem volt élményünk ezzel a különleges koncepciójú levesbárral, a Munch jó ösztönző, hogy megismerjük a szolgáltatásukat.

Alaplé Munch

Fotó: Alaplé Bár

FALU Delikát

A bemutatkozásuk mindent elmond: „Amikor a FALU-ból háztáji terméket vásárolsz, többet adunk egy sima portékánál. Megkapod egy magyar kistermelő több száz bukással és kísérletezéssel töltött óráit. Átizgult napokat, hónapokat és tiszta örömmel teli pillanatokat! Kapsz egy darabot a szívéből. Mennyiség helyett a minőségre számíts!"

FALU Delikát Munch

à table! boulangerie – pâtisserie

A francia pékárukra és péksüteményekre specializálódott à table! nem kevesebb, mint 12 üzletével képviselteti magát az ételmentésben. A jó minőségű baguette, croissant, quiche vagy az édességek este is finomak.

à table! boulangerie – pâtisserie Munch

Paris Breast / Fotó: à table! boulangerie – pâtisserie

Cafe Brunch Budapest

A villásreggelikre szakosodott brunch étterem a város több pontján jelen van, akárcsak a Munch-on is. Szoktak kínálni granolapakkot, smoothie-csomagot, péksüteményeket. Munckh-pontok: Bazilika, Opera és Fővám tér.

Cafe Brunch Budapest Munch

Anyukám küldte

A májusban nyitott 13. kerületi delikátesz és kávézó is hamar beállt a muncholók sorába, péksütemény válogatást, de komplett vacsoracsomagot is összeállítanak az aktuális kínálat függvényében.

Anyukám Küldte Munch

Megszegett Ígéret

A 11. kerületi, Fehérvári úti Megszegett Ígéret Pékműhely előtt rendszeresen sorok állnak. Az aprócska pékség kovászos finomságainak szabályos rajongótábora van. Munch-ként pedig még az ára is jutányos.

Megszegett Ígéret Munch

Fotó: Megszegett Ígéret Pékműhely, Hőgye Renka

Kaffeine

Az első hazai specialty kávézó immár a város öt pontján elérhető. Munch-aik szendvicset, pékárut, süteményeket tartalmaznak.

Kaffeine Munch

Szabad Bisztró

„Végre egy rendes vegán kocsma! A meglepetés Munch a napi menü fogásait tartalmazza." 100%-ig vegánul a Király utca kevésbé bulinegyedes szakaszán, ahol délben ebédeltetés folyik, esténként elhajlásba menően tartózkodhatunk nálunk.

Szabad Bisztró Munch

Rántott NEM hús / Fotó: Szabad Bisztró

Emily Éclair

Francia finomságok, avagy a mottóban olvasható „luxury desserts" megfizethetőbb alternatívája. A kívül roppanós, belül krémes éclairekért, cruffinokért, fánkokért vagy popcake-ekért Újbudára, az Etele Plázába kell menni.

Emily Éclair Munch

Pancs

A Pancs Munch többféle csomagot is kínál. „A Liszt Munch különböző jó minőségű búza- vagy maglisztekből tevődik össze, amit magad válogathatsz össze, ha még elérhetőek az adott termékek." Szokott lenni tejtermék és pékáru opció ugyanígy.

Pancs Munch

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram