Hirdetés
Hirdetés

Megháromszorozódott a saláta ára, káposztával helyettesítik a KFC gyorséttermekben Ausztráliában

SZERZŐ: DiningGuide
2022. június 7.
Az utóbbi években sok olyan jóslat elhangzott, hogy huzamosabb időn át egyes élelmiszerek elérhetőségének akadozásával kell szembenéznünk. A KFC étteremlánc Ausztráliában már januárban is alapanyag-hiányt jelentett, most ismét.
Hirdetés

A bundázott csirkéből készülő ételekre specializálódott KFC gyorsétteremlánc bejelentette, hogy az Ausztráliában kialakult salátahiány miatt átmenetileg változtat eredeti receptjein. A cég ausztrál képviselete közölte a vásárlókkal, hogy miután az áradások elpusztították a salátatermést, és az elérhető áru ára az egekben van, káposzta és saláta keverékét fogják használni a hamburgerekben és wrapekben.

A BBC beszámolója szerint az ausztrál közösségi médiában olyan fotókat töltenek fel az árakon aggódó és felháborodott felhasználók, amelyeken

egyetlen fejes saláta ára meghaladja a 10 ausztrál dollárt, vagyis a 2620 forintos összeget. Ez az Ausztráliában megszokott ár háromszorosa.

A messzi kontinensen januárban már kénytelenek voltak módosítani az éttermek étlapját, ugyanis a legfontosabb alapanyaguk, a csirke hiányzott a beszerzésből. Ennek oka még a járvány volt, ugyanis az ország legnagyobb csirkebeszállítójánál, az Ingham's-nél az Omicron terjedése miatt olyan munkaerőhiány lépett fel, hogy nem tudták teljesíteni a megrendeléseket.

KFC / Fotó: ©margarin, 123RF

Azóta hatalmas áradások pusztítottak az országban, így a világ számos nemzetéhez hasonlóan az ausztrálok megélhetési költségei is megemelkedtek, és a fogyasztói árak csak 2022 első három hónapjában 5,1%-kal emelkedtek.


A KFC rajongott coleslaw-ja

A KFC amerikai káposztasalátája, azaz coleslaw-ja egyébként kultikus,az interneten is felbukkant a "titkos receptje". A neves burgerházak receptjei ugyanis szigorúan titkosak, de a KFC coleslaw-jának készítési módja elérhető. A nyers káposzta alapú hamburgerkísérő a majonézen kívül tartalmaz reszelt sárgarépát, vöröshagymát, fehérborecetet, tejtermékeket és természetesen jelentős mennyiségű cukrot.


Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram