Hirdetés
Hirdetés

Nem mindenkinek van kedve/ideje/lehetősége/energiája olyan karácsonyi menüt készíteni, amelytől elalél a rokonság, azonban szerencsére vannak helyek, amelyek ezt megteszik helyettünk. Íme három hely és három stílus, ahonnan olyan fogásokat vihetünk haza az ünnepi asztalra, amelyre garantálnak nem lesz panasz.
KIOSK
A Kiosk karácsonyi kínálatában olyan tételek szerepelnek, amelyekre a nagymama még nem mondhatja, hogy “de mi lesz a hagyománnyal?”, a külföldi rokon viszont el lesz ájulva, hogy milyen kortárs felfogásban kerülnek asztalra az ünnepi fogások. A halászlé és a töltött káposzta nem hiányozhat a kínálatból, viszont ott van a hideg libamáj is zsírjában, illetve az egészben sült bébipulyka és pecsenyekacsa azoknak, akik nem kérnek a “hardcore” klasszikusokból.
Süteményt is lehet rendelni, szintén kaphatunk hagyományos karácsonyi édességeket, például bejglit vagy hókiflit, de karácsonyi torták is benne vannak az ajánlatban.
Az árakról: az egészben sült bébipulyka 4-6 főre 25.500 Ft, egy rúd bejgli 2500 Ft, a torták pedig átlagosan 5500 F-ba kerülnek.
A rendelés leadásának utolsó határideje: december 18.
Larus
A Larusban Várvizi Péter állította össze az elviteles menüt karácsonyra, mégpedig úgy, hogy a hagyományokat figyelembe véve a szezonális alapnyagok használatát tűzte ki célul. A menüben ennek megfelelően kocsonya és halászlé is szerepel, ugyanakkor van korianderes lazac garnélával és kapros burgonyával, valamint hosszan sült, fűszeres mézzel kenegetett mangalicalapocka, pirított hagymás törtburgonyával és sült almával, de flódni és sós karamell torta is.
Az árakról: A kocsonya 1950 Ft, a mangalica lapocka 3100 Ft, míg a flódni 1100 Ft.
A rendelés leadásának utolsó határideje: december 21.
Rosenstein Vendéglő
Tavaly ott voltunk, amikor át lehetett venni a megrendelt ételeket, és azt kell, hogy mondjuk, az már maga is ünnep volt. Ezzel most finoman arra céloztunk, hogy nagyon sokan szeretnének Rosenstein ételet enni otthon, az ünnepi asztalnál, ezért van egy kis várakozási idő az átvételnél, de megéri. A kínálatban az igazi, kőkemény klasszikusok szerepelnek, úgy elkészítve, hogy arra garantáltan nem lehet szava senkinek. Kocsonya, halászlé, rántott ponty, töltött káposzta, sültek… Rosensteinéktől minden jöhet, ami a csövön kifér.
A rendelés leadásának utolsó határideje: december 18. (lehet, hogy még a 19. is bele fog férni).

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS