Hirdetés
Hirdetés

Még egy ok, hogy az Újlipótvárosban együnk

SZERZŐ: DiningGuide
2016. július 22.
  "Ne cigizz!" – némi túlzással azt is mondhatjuk, hogy ezzel a mondattal kezdődött az Odú története. Ezzel szólította meg ugyanis a pesti éjszakában épp a Costes csapatával mulatozó Krizmanics Norbert Rádai Barbarát.
Hirdetés

Fiatalos lendületükkel és bátor vállalkozó szellemükkel aztán merték továbbgondolni a saját kis odújukat, és megcsinálták az ízek odúját, ami alig egy hete megnyitotta kapuit a Balzac és a Tátra utca sarkán. Ezzel újabb izgalmas ponttal gazdagodott Újlipótváros, ahol még mindig jól jön egy új nyitás, sőt!

Fotó: Facebook/odubudapest

Fotó: Facebook/odubudapest


Az Odú eredetileg romkocsmának készült, aztán gyorsétterem lett, de ez inkább a kiszolgálás jellegére vonatkozik és arra, hogy minden lehet elviteles is, és semmiképp sem az ételek minőségére. A Balzac utca sarkán alap a pécsi hangulat, hiszen Norbert errefelé kezdte pályáját, először Villányban, majd Pécsett. Aztán felköltözött Budapestre és elment a Costes-be, majd tett egy kitérőt a norvég Maaemo-ben, és végül a Zonában is bizonyított. Az Odúban azonban most is Punnany Massif szól, és feltűnnek a pécsi arcok is.
Az étlap 4-6 hetene változni fog, minőségi alapanyagok, nagy adagok és sok-sok fantázia jellemzi az ételeket. A nyári levesek közül kiemelkedő a hideg barackleves , amely fehércsokoládéval, házi ricottával (ez több ételben is feltűnik, mindenképp érdemes kóstolni) és mentával, valamint a gazpacho, fetával és bazsalikommal. Jelenleg a négy izgalmas főétel és a kétféle szendvics mellett kétféle gnocchi is szerepel az étlapon, mind a gombás, mind a homáros változat erősen javasolt. A desszertek között szerepel Norbert saját bonbonmárkája is, azaz az Annabell is. Fantasztikus limonádék és háziszörpök gazdagítják az italkínálatot, utóbbiakat Norbert – saját bevallása szerint – a nagyamamája receptje alapján készíti a mai napig. Így találkozik a fine diningos múlt az otthonos ízekkel ebben a – remélhetőleg – nagy dolgokra hivatott kuckóban.
(Krizmanics Norbert ételei déltől érhetőek el, délelőtt péksütemények, és Barbara értő kávé-válogatása áll rendelkezésre – utóbbi természetesen az egész nap folyamán.)
 
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram