Hirdetés
Hirdetés

Még egy kiváló pesti étterem nem tér vissza: 3 évig Michelin Bib Gourmand-minősítésű volt, most végleg bezár

2021. december 2.
Az ilyen laza hangulatú, mégis professzionális éttermek nagyon hiányoznak a hazai kínálatból – írtuk róluk a Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban.
Hirdetés

Nem tér vissza Budapesti éttermi életébe a VII. kerületi Fricska Gastropub. Legutoljára a 2020-as étteremkalauzban szerepeltek, mert idén nem nyitottak újra, annak ellenére, hogy mindvégig visszavárta őket a közönség. Lényeges tény, hogy nem gazdasági okai vannak a végleges bezárásnak, a tulajdonosi kör nem egyezett meg az újranyitásról – tudtuk meg Nagy Szabolcstól, aki az étterem egyik tulajdonosa és séfje is volt.

Idén tavasztól az Istvándy Birtokon lehetett találkozni a két séffel, Giczi Andorral és Nagy Szabolccsal, valamint Csongrádi Csabával, aki szintén a Fricska társtulajdonosa volt, és ekkor még a visszatérésre készültek. A főváros, azon belül a pesti bulinegyed üde színfoltja volt a mindenféle sallangtól mentes, szuterénhelyiségben működő étterem, ahol legendásan nívós ebédmenüvel és naponta frissülő ebédmenüvel vártak. Fájó hír ez a szintén VII. kerületi Olimpia Étterem búcsúja után.

Hirdetés

Több közös is volt a két kultikus étteremben. A felvágás nélküli, úgynevezett őszinte konyha és a naponta frissülő, krétatáblás ajánlatok, ahol minden modorosság és látszatluxus nélkül, kiemelkedő minőségű konyhát és szervizt vittek, különleges borválasztékkal.

„A Fricska Gastropub a maga szerény módján az egyik legjobb választás Budapesten. Felismerte ezt a „piros­ kalauz" is, 2017­-ben a kiváló ár-­érték arányú éttermeknek kijáró Bib Gourmand­-minősítést ítélték oda nekik. A tulajdonos­társak, Csongrádi Csaba egyedi stílusú vendéglős attitűdjét a tehetséges fiatal séfpáros, Giczi Andor és Nagy Szabolcs nagy elismerésre méltó szakmai munkájával egészítik ki. (2015-­ben a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz nekik ítélte az Év Ifjú Séftehetségei díjat.) A táblás ajánlatok naponta frissülnek, a progresszív konyhai koncepció magas minőségben és folyamatosan újjászületve varázsolja el a közönséget. Kiváló ízek, nem túlgondolt, mégis egyedi, innovatív fogások jellemzik a Fricska konyháját. A komoly és izgalmas borválaszték Csongrádi Csaba bátor és kísérletező ízlését dicséri. Az ilyen laza hangulatú, mégis professzionális éttermek nagyon hiányoznak a hazai kínálatból." (Forrás: Volkswagen Dining Guide TOP100 Étteremkalauz, 2020)

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram