Hirdetés
Hirdetés

Medvehagymával töltött nyúlgerinc cseh kucsmagombával és rántott tojással

SZERZŐ: DiningGuide
2011. március 31.
A Bock Bisztróban készült előétel hűen tükrözi az étterem koncepcióját, az evés élvezetéről alkotott filozófiáját és az ételek mennyiségéről és minőségéről alkotott nézeteit. A látványos tányéron, nem miniatürizált adagban, jól felismerhető, ínycsiklandó a fogás, markáns ízekkel, mégis kifinomult, elegáns összeállításban, modern elkészítései móddal készült ez az igazi Bockos előétel, amellyel indítjuk a Tetrabbit nyúlhúsra épülő receptversenyét.
Hirdetés

A Bock Bisztróban készült előétel hűen tükrözi az étterem koncepcióját, az evés élvezetéről alkotott filozófiáját és az ételek mennyiségéről és minőségéről alkotott nézeteit. A látványos tányéron, nem miniatürizált adagban, jól felismerhető, ínycsiklandó a fogás, markáns ízekkel, mégis kifinomult, elegáns összeállításban, modern elkészítései móddal készült ez az igazi Bockos előétel, amellyel indítjuk a Tetrabbit nyúlhúsra épülő receptversenyét.
Nyúl apróhúsból prádot készítünk. Durvára vágott medvehagymával, tejszínnel, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A lebenyes nyúlgerinc filét szétterítjük dupla adag folpack fólián. Egy közepes méretű henger készítéséhez két filét használunk, ezeket egymással szemben fektetjük le a folpackra és sózzuk borsozzuk. A kiterített filékre halmozunk kb. 1 ujjnyi medvehagymás prádot és jó szorosan feltekerjük, a két végét lekötjük.Vákuumban 55 C-on 150 percig hőkezeljük.
A rántott tojás
Forrásban lévő vízbe helyezzük a tojást és 4 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük és meghámozzuk. Alaposan megszárítjuk, majd liszt, tojás és Pankó morzsával bepanírozzuk. 180 fokos bő olajban kisütjük.
A szósz
A kucsmagomba tönkjét és a leeső részeket egy kevés barna csipetkével vegyesen apróra vágva vajon megpároljuk, finomra vágott póréhagymával gazdagítjuk, fehérbort és tejszínt adunk hozzá. Thermomixben egyneműsítjük.
Egy szem gombát egészben vaslapon megsütünk, sóval borssal ízesítjük.

Medvehagyma olaj

A leforrázott, jegelt, kicsavart medvehagymát olívaolajjal thermomixben 50 fokon 20 percig nagy fordulatszámon pörgetjük, majd csökkentve a hőmérsékletet lassú fordulaton még 20 percig készítjük. Leszűrjük.
Tálalás
A nyúlhús tekercset vákuumban, adagoltan regeneráljuk, forró serpenyőben megkérgezzük. Mellé tálaljuk a rántott tojást, amelyet megvágva a sárgájának folynia kell.
A sült kucsmagombát a szószra ültetjük és petrezselyemmel megszórjuk. A tányért medvehagyma olajból készült húzással díszítjük.
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram