Az Osteria Francescana séfjének minden lépését érdemes figyelni. Nyáron a "sharing" volt a kedvenc szava, és Rióban főzött hajléktalanoknak az olimpiai faluban kidobásra szánt maradékokból. Az elmúlt héten azonban az Identità Golose 2017 kongresszuson Milánóban a főzés olasz reneszánszáról tartott előadást. A világ jelenlegi legjobb éttermének séfje olyan gondolatokat közvetített, amelyekben a művészet éppolyan fontos szerepet játszott, mint a szakmaiság. Azt mondta, "az éttermeknek olyanoknak kell lenniük, mint a reneszánsz műhelyeknek, és nemcsak a séf technológiai tudását, hanem a stílusát is meg kell mutatniuk. A séfeknek pedig a mezőgazdaság nagyköveteinek kell lenniük, hogy előrébb vigyék a képzést, fejlesszék a turizmust és tágítsák a szociális látásmódot. A jövő séfjének legfontosabb eszköze maga a kultúra."
Ha Massimo mondja...