Hirdetés
Hirdetés

Marhavágás Etyeken – Séfek, pálinka, pezsgő és marhahús a februári gasztroprogramon

SZERZŐ: Király Márton
2023. január 30.
Szombaton Etyeken rendhagyó marhavágás lesz.
Hirdetés

Február negyedikén, szombaton az etyeki Sonkamester rezidenciája rendhagyó és a számítások szerint hagyományteremtő esemény helyszíne lesz. Az Újhegyi utcába séfek, pálinkamesterek, sonkaszakértők és kávénagykövetek érkeznek, hogy látványos, izgalmas programmal szórakoztassák a gasztronómia iránt érdeklődőket. A csapat a Matt & Matt Chamapgne and Wine Event szervezésében, Szokolai Máté ötletgazda hívására gyűlt össze.

Ugyan nem fogják a hízott tulkot a nézőközönség szeme láttára lesújtani, de az NPK Beef Charolais által frissen levágott és helyszínre szállított marha bontását már a helyszínen végzik, nagyszabású szakmai bemutatóshow keretében.

Fotó: facebook.com/ Sonkamester

A bemutató során megismerhetjük a különböző steakek vágási technikáját, de lesz marhakolbász-töltés, tepertőkészítés is, a helyszínre érkező marhának egyetlen kis porcikája sem fog kárba veszni. A Gastro-Hack tulajdonosa, Czinege Tamás gondoskodik a steakekről, a szakmai bemutatón pedig mindent elmesél, amit a Tomahawkról és a T-Bone-ról tudni érdemes.

A délelőtt tíz órakor kezdődő eseményen lehetőség nyílik az Árpás László által készített, érlelt sonkák megkóstolására, sőt a házigazda forró pizzalepényt is süt a vendégeknek.

Egyetlen valamirevaló bölléreseményről sem hiányozhat a szíverősítő, Etyekre Bakos Tibor hozza el az 1 Csepp Pálinkákat. Az italválasztékot kiegészíti még a terjedelmes bor-, és pezsgőlap is. A behűtött champagne pedig remekül passzol a Big Fish által biztosított Isigny osztrigához.

Fotó: facebook.com/ Gastro-Hack

A korán érkezőket Horváth Zsolt (KicsiZso) villásreggelije várja. A Bodrog Smoker nevével fémjelzett ételek között a buggyantott tojás és hollandi mártás klasszikus párosítását ugyanúgy megtaláljuk, mint a grillezett velőscsontot vagy a savanyú salsát.

A budaörsi Rutin séfje, Pallag Dávid több fogással is érkezik. Délelőtti és délutáni menüvel is készül, sőt, egy külön erre az alkalomra alkotott meglepetésfogást is bemutat. Választékában szerepel lucskoskáposzta és röszti is, így az eseményre látogató vegetáriánusok sem maradnak éhen. A frissítő kávéról pedig Körmendi Gábor és az Impresso gondoskodik.

Fotó: facebook.com/BodrogSmoker

Regisztrálni az [email protected] email címen lehet, és érdemes sietni, hiszen jegyek csak limitált példányszámban kaphatók. A különböző belépőjegyek és VIP-csomagok között mindenki megtalálhatja a maga számára legmegfelelőbbet.

Az esemény linkje itt található.

Tovább olvasok:

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram