Hirdetés
Hirdetés

Marco Pierre White nem kér a Michelinből

2018. szeptember 13.
A brit séf 1999-ben már visszaadta három csillagát a Michelinnek, legújabb éttermének nyitásakor pedig előre kijelentette: nem látja majd szívesen a kalauz ellenőreit.
Hirdetés

Csillagoktól a leveskockákig

Gordon Ramsay egykori mentora, Marco Pierre White már fiatalon igazi legendává vált, amikor mindössze 33 évesen a harmadik Michelin-csillagot is megszerezte éttermének. Az öntörvényű és a botrányos viselkedéstől nemhogy visszariadó, hanem abból saját rocksztár-imázst faragó séf mindenkit meglepett, amikor 39 évesen úgy döntött, hogy felhagy a séfszakmával, csillagait pedig visszaadja a Michelinnek. White később úgy nyilatkozott a The Guardian-nek, hogy egyáltalán nem esett nehezére megválnia a csillagaitól, mivel akikől kapta jóval kevesebbet tudtak a gasztronómiáról, mint ő maga.

Marco Pierre White Facebook

White a konyhából ugyan végérvényesen visszavonult, az azóta eltelt csaknem két évtizedben soha nem távolodott el túlságosan a szakmától. Amellett, hogy étteremtulajdonosként van jelen a gasztronómiában, több nemzetközi főzős műsorban is szerepelt, valamint a Knorr nagyköveteként attól sem riadt vissza, hogy leveskockákhoz adja a nevét. Az ominózus Knorr-reklámot ITT tudjuk megnézni.

Marco Pierre White Facebook

Bár White hírhedt militáns stílusa kétségtelenül sokat finomodott az évek során, a Michelinnel továbbra is ellentmondásos viszont ápol. A legújabb, szingapúri éttermének nyitása előtt kijelentette, hogy nem szeretné, ha a Michelin kalauz ellenőrei egyáltalán tesztelnék a helyet. Az English House elnevezésű étterem a héten nyílik és annyit lehet tudni róla, hogy a brit konyha klasszikusaira fókuszál majd. White elmondása szerint a Michelin már fel akarta venni vele a kapcsolatot, hogy esestleg szerepeltetnék az éttermet a kalauz szingapúri kiadásában, de White visszautasította a megkeresést.

Mivel az étterem még meg sem nyitott, természetesen semmi garancia nincs arra, hogy a hely ténylegesen kiérdemli-e, hogy bekerüljön a kalauzba, noha van esélye megvan rá.

A Michelin kizárólag inkognitóban dolgozó ellenőröket alkalmaz, ezért elméletileg az sem zárható ki, hogy a kalauz esetleg figyelmen kívül fogja hagyni White kérését.

Forrás.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram