Hirdetés
Hirdetés

Malacfül, dödölle, csibészséggel fűszerezve – Pénteken nyit a balatonfüredi Vasüzlet

SZERZŐ: Szász Eszter
2023. március 1.
Március 3-án, pénteken a téli leállás után újranyit a balatonfüredi Vasüzlet.
Hirdetés

Huszár Mátyás séf és kollégái feltöltődve, megerősödve és szakmai tudásukat fejlesztve térnek vissza a grill mellé. Az étlap is megújul, de a grillpartihangulat és a vasüzletes progresszív ételek megmaradnak. 

Fotó: Vasüzlet

A Vasüzlet tavaly áprilistól október végéig tartó működése alatt óriási kedvenc lett, még a Bib Gourmand minősítés is szóba került az étterem esetében. Ezt a díjat végül nem kapta meg a Vasüzlet, de ez nem szegte kedvét a progresszív magyar konyhát vivő csapatnak. Újra összeálltak, és a hétvégén kinyitnak. Huszár Mátyás idén a májusi Gourmet Fesztivál egyik arca lesz, emiatt több munka jut a többiekre, de ennek köszönhetően jobban tudnak érvényesülni is az étteremben, most már nem csak „a Matyi a Vasüzlet”. 

„Október végén bezártunk, elköszöntünk egymástól. Mindenki elhelyezkedett valahol, hogy mélyítse a tudását. Az egyik kollégám az esztergomi Michelin-csillagos 42 Restaurant & Bar-ban szakácskodott néhány hétig Barna Ádám meghívására, a másik Kovács Renátónál a Hildában, erre nagyon büszke vagyok” – mesélte Huszár Mátyás, akinek fontos volt, hogy csapata a lelkesedés mellé minél mélyebb szakmai tudást is szerezhessen és feszegethesse a határait. 

Huszár Mátyás / Fotó: Vasüzlet

 

A Vasüzlet séfje azt is szóba hozza, az a legnagyobb öröme, hogy ugyanúgy és együtt tudják folytatni, fokozatosan egyre előrébb lépve, még jobb minőséget adva: 

Még jobban feltöltődtem a csapattól, attól, hogy ennyire számíthatok rájuk, és ennyire jól töltötték az elmúlt hónapokat. Egy kicsit még jót is tett mindenkinek, hogy a folyamatos együttlét után kicsit különváltunk.

A lelkesedés megmaradt, sőt fokozódott, de mögé biztosabb tudás társult, amely szépen leülepedett, és ezzel felvértezve szeretnék az ételekből kihozni a maximumot egy kis „csibészséggel” fűszerezve. A csibészség pedig minden fogásban egy kis csavart jelent, amelyet, ahogy Matyi egy korábbi interjúban fogalmazott, csak a csárdát kereső közönség nem értett, de a többség szívesen kóstolt malacfület vagy dödöllét a Vasüzlet értelmezésében. Az idei szezonban lesznek újdonságok, többek között kelkáposztafőzelék, tojásos nokedli és vaddisznó bolognai is lesz az étlapon. A vegetáriánus kínálat is bővül, hogy a húsmentes ételeket választók se legyenek gondban, ha betérnek a Vasüzletbe. 

Az étterem valóban óriásit robbant a tavalyi évben, de a lelkesedésen túl be kell látni, hogy ahogy nő a figyelem Huszár Matyiék irányában, úgy kell nekik is fejlődni, komolyodni, és persze nőni, és minél többet megmutatni a megszerzett tudásukból. 

A kezdeti nyitvatartásban érezni lehet az óvatosságot: péntektől vasárnapig várják a vendégeket. Ez a nyári szezonkezdetig finoman, a vendégek igényeihez mérten változik. 

„A Vasüzletet a barátaim és az összetartás viszi előre, amire sokszor büszkébb vagyok, mint az általam kreált fogásokra.”

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram