Hirdetés
Hirdetés

Magyarok a legtudományosabb éttermi listán

SZERZŐ: DiningGuide
2015. december 18.
Egészen különleges top1000-es éttermi listával állt elő a francia külügyminisztérium. A TripAdvisoron, a top50 Michelin-csillagos éttermen és a Zagaton kívül még kb. 200 különböző útmutató segítségével állították össze a rangsort, amihez Antoin Ribaut számítógépes szakértő egy algoritmust fejlesztett ki.
Hirdetés

Szinte tudományos alapon kezdte elemezni az éttermi ételeket, borokat, környezetet és egyéb szolgáltatásokat, majd után felkért 150 ezer(!) étteremtulajdonost, hogy értékeljék az útikönyvek megbízhatóságát. Ezután a szakmai felügyelet az étteremtulajdonosok eredményeiből összeállította az éttermek teljes pontozását, amit a weboldalakon összegyűjtött információkkal tettek teljessé, melyek 25%-ban egészítették ki a már meglévő pontszámokat.
Érdekes eredmény született: a listán legtöbbször japán étterem szerepel, 126 alkalommal, az oroszok viszont csak egyszer. Első helyen a svájci Restaurant de l’Hôtel de Ville in Crissier végzett.
Magyarok is szerepelnek a listán.  Az Onyx a 778., a Costes a 855., a Babel a 964., a Csalogány 26 a 971. helyet foglalja el. A sort a Tanti zárja – majdnem a listát is - a 998. helyen.
A teljes lista itt olvasható.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram