Hirdetés
Hirdetés

Magyar sushi séffel jubilál a Globalista Konyha

SZERZŐ: DiningGuide
2016. január 7.
10. alkalommal tér vissza a Globalista Konyha rendezvénye január 20 21-én, helyszíne a Sushi Sei lesz.
Hirdetés

Nem véletlenül, hiszen az a Kemény Róbert fogja aznap tekerni a tengeri algás falatokat, aki ma már a londoni Sushi Surprise tulajdonosa, s ő volt a világon az első olyan sushi séf, aki nem japán létére beállhatott a Yashin Sushi and Bar központi szekciójára. Oda, ahol előtte még soha nem állhatott más, csak japán kollégája. De nem egyedül érkezik Róbert. A konyhában barátjával, Dlusztus Dénessel fogja a két este folyamán a vendégek fogásait elkészíteni. Dlusztos Norvégiából, Jacob Aall éttermében vett ki szabadságot a magyar közönség miatt.
Mi várható még idén? A Balázsy Panna és Laufer Judit által vezetett Konyha eddig nem igazán akart a fine dining színterére lépni, ezért soha nem hívtak csillagos séfet. Eddig. Idén viszont a tervek között szerepel egy 1 csillagos londoni séf szereplése is, hiszen ez a gondolatsor még belefér az eredeti koncepcióba. Ahogy az is, hogy egy hamisítatlan vegetáriánus szakembert is a tűzhely mögé állítsanak, aki jöhet Londonból, Franciaországból vagy Spanyolországból, ki tudja. De ami teljesen biztos, idén sem maradhat el Ben Spalding őrült íz orgiája sem.
De amíg a jövőbeni szereplők sorsa eldől, nézzük, mivel találkozhatunk a januári rendezvényen:
Sült és marinált lazac, rákos libamájas sushi, házi tofu
Tonhal carpaccio, fehérszarvasgombás ponzu zselével, sült póréhagyma
Füstölt libamell, sütőtökös-szilvás chutney
Miso cappuccino
Bárányborda saikyo miso-ban marinálva, fehér szezámmagos franciabab, burgonya
Macha tápióka, fekete szezámmagos fagylalt

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram