Hirdetés
Hirdetés

Magyar péksiker Angliában – Ismét tarolt az M’s Bakery

SZERZŐ: Király Márton
2022. október 27.
Ezzel még nincs vége a díjesőnek, az M’s Bakery kovászos kenyere ugyanis az abszolút fődíjat, a 2022-es World Bread Awards Overall Winner kitüntetést is elnyerte!
Hirdetés

A napokban került megrendezésre az Egyesült Királyság legjobb kenyerét felkutató verseny díjkiosztója. A patinás díj, a World Bread Awards győztesei között pedig ott találhatjuk a magyar vonatkozású M’s Bakery nevét is. A Nádházi „Moby” István által alapított és feleségével együtt vezetett pékség ráadásul az egyik legnehezebb, a kizárólag lisztből, kovászból, sóból és vízből elkészíthető autentikus kovászos kenyér kategóriáját nyerte meg.

Fotó: facebook.com /M's Bakery

A World Bread Awardon összesen 18 kategóriába indulhatnak a versenyzők, lehet nevezni gyümölcskenyérrel, létezik külön vegán-osztály, teljes kiőrlésű kategória, lehetett indulni kovászos kenyérrel hozzáadott alapanyagokkal, édes és sós kenyerek szakosztályában is.

Az M’s Bakery a Bournemouth melletti Pokesdownban található, és kenyereik rendszeres szereplői az évente megrendezésre kerülő kenyérversenynek, ahonnan általában díjakkal távoznak.

Idén is több kitüntetést vihettek haza, a „Plain Authentic Sourdough”, azaz egyszerű, hagyományos, kovászos tészta kategóriában indított kovászos kenyerük megnyerte saját kategóriáját, és elhozta a közönségkedvencnek kijáró díjat is. És ezzel még nincs vége a díjesőnek, az M’s Bakery kovászos kenyere ugyanis az abszolút fődíjat, a 2022-es World Bread Awards Overall Winner kitüntetést is elnyerte!

A győzelem nagyságát jól mutatja, hogy a versenyen egy kilencven tagból álló szakmai zsűri kóstolja, vizsgálja a kenyereket.

A győztesnek ezúton is szívből gratulálunk!

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram