Egy kis magyar – gyakorlatilag egy személy, Boros Regina által kigondolt és megteremtett – fesztivál halad biztos léptekkel előre a nagyvilágban, az egy éve a Budapestről indult a Black Food Festival. A hazai debütálás után Berlinben, Tel-Avivban, Helsinkiben, New Yorkban és Istanbulban hódított a darkosra hangolt ételfesztivál.
Az ötlet egyszerű és könnyen érthető: a fesztiválon minden étel és ital fekete, vagy legalábbis sötét színű. Ha belegondolunk, ez nem is olyan extrém: kávé, tea, csokoládé, kóla, feketeribizli, balzsamecet, bors, mák... és még sok minden más is lehet fekete, nem kell tehát megijedni, ez pusztán egy új terep, ahol kiélhetik magukat a kreatív éttermek, séfek, bloggerek, bárki.
Lokodi Ákost is megihlette a fekete szín szépsége és kimeríthetetlen lehetőségei. Ákost a nagyközönség már korábban megismerhette kreatív termékeiről (Lókodi-féle Prémium Termékcsalád), nyughatatlan alkotó szenvedélyéről. Bemutatkozott és kiválóan szerepelt az RTL Klub Konyhafőnökben és más televíziós műsorokban.

De mi is ez az étel pontosan?
Sherry Black Dog Black Food Festival Special Edition Signature Street Food
Íme egy igazán különleges és átható íz- és látványélmény: egy fekete grillkolbász, fekete bagettbe töltve.
A kolbász egyszerre leírható ízrobbanással és ízharmóniával: édeskömény, szegfűszeg, szerecsendió és gyömbér a fűszerei. A töltet sertéshús, marhanyak keveréke, juhbélben. Sherry karamellizálódik a vérrel és kandírozott narancshéjjal.
Speciális mangómajonézzel, savanyú uborkával és rukkolával kínálják a fesztivál helyszínein egy tökéletes fekete bagettben.
Nincs más hátra, mint kipróbálni. Magyarországon elsőként a pécsi Főtér Étteremben lesz kóstolható, idővel pedig bővül a kínálat.
A következő Black Food Festival helyszínek szeptember 22-én London, október 20-án pedig irány Afrika (!), mégpedig Kenya Fővárosa, Nairobi.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.