Hirdetés
Hirdetés

Magyar „gyorskaja” sós-hagymás almaszósszal

SZERZŐ: DiningGuide
2015. július 20.
A zöldbab olajbogyóval, fetával, bazsalikommal csirkével és mandulával való párosítása köztudott. De hogy lehet ezt megoldani Magyarországra jellemző alapanyagokból? Egy tipikus menzai zöldbabfőzelék hozzávalóiból is meg lehet oldani ezt! Egy kecskesajt azért becsúszott…A recepttel Dizájnmenzára emlékeztünk, aki sajnos lassan két éve nem posztol már. 
Hirdetés

Hozzávalók:
„Kalácstölcsérhez”:

  • 45dkg átszitált finomliszt (BL-55)
  • 1 tanyasi tojás
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 púpos teáskanál só

Tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • szeletelt mandula

Csirkéhez:

  • 1 tanyasi csirke
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 alma
  • babérlevél
  • bors
  • olaj

Töltelék:

  • Zöldbab ízlés szerint
  • Pouligny Saint-Pierre csíkok

Sós-hagymás almalekvárhoz (ízvilágában az olajbogyót képviseli):

  • 50 dkg alma
  • 35 dkg barnacukor
  • 200ml fehérborecet
  • 1 csokor új(lila)hagyma
  • 1 marék mazsola
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1/4 kávéskanál szegfűbors
  • 1 kávéskanál só


Elkészítés:
„Kalácstölcsér”:
A langyos cukros tejbe belekeverem az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt kenyérsütő gép segítségével megdagasztom, majd megkelesztem. Egyforma darabokra sodrom őket és feltekerem egy tölcsér alakú fém tárgyra. Tetejüket megkenem tojássárgájával és megszórom szeletelt mandulával. Forró sütőben aranyszínűre sütöm.
Csirke:
A csirkét alaposan megmosom, majd szárazra törlöm. A sütőt 225 fokra hevítem. A csirke bőre alá petrezselymet, babérlevelet, sót és borsot dugok, a hasüregébe ugyanezeket és még 3 gerezd szétnyomott fokhagymát és egy gerezdekre vágott almát. Spárgával összekötöm. Kívül alaposan bekenem olajjal és megszórom sóval, borssal. Sütőben aranysárgára sütöm.
Sós-hagymás almalekvár:
A hozzávalókból sűrű lekvárt főzök.
Összeállítás:
A „kalácstölcsérbe” ízlés szerint belepakolom a sós vízben ropogósra főtt zöldbabot, a kecskesajt csíkokat és pár csirkeszeletet. A végén meg ráöntök egy keveset a sós-hagymás almalekvárból.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram