Hirdetés
Hirdetés

A SALT étterem desszertjei a csúcscukrászok lapjában – Dusha Csenge és Tóth Szilárd munkáját értékeli a So Good... magazin

SZERZŐ: DiningGuide
2021. július 7.
Fotók: Fekete Antonio Designfood / So Good Magazine / Salt Restaurant Budapest A Haute Pâtisserie bibliájának is nevezett So Good... magazin 2007 óta jelenik meg félévente, hogy megmutassa a cukrászszakmában rejlő innovációt, modernitást és kreativitást. A kiadvány minden számában nagyjából 25 séf és cukrász hozza el legújabb és legizgalmasabb desszertjeit, miközben kicsit magukról és az […]
Hirdetés

Fotók: Fekete Antonio Designfood / So Good Magazine / Salt Restaurant Budapest

A Haute Pâtisserie bibliájának is nevezett So Good... magazin 2007 óta jelenik meg félévente, hogy megmutassa a cukrászszakmában rejlő innovációt, modernitást és kreativitást. A kiadvány minden számában nagyjából 25 séf és cukrász hozza el legújabb és legizgalmasabb desszertjeit, miközben kicsit magukról és az éttermükről is mesélnek. Olyan új elkészítési módszereket, tálalási megoldásokat, alapanyagokat mutatnak, amik később a világ éttermeiben is rendre megjelennek.
A So Good... kötelező olvasmány a szakmának és mindenkinek, aki magasabb szinten szeretné űzni a cukrászatot, ezért nagy büszkeség, hogy végre magyar vonatkozás is megjelenik a magazin lapjain.
Fotó: Fekete Antonio Designfood / So Good Magazine / Salt Restaurant Budapest
A magazin legújabb számában a budapesti SALT étterem két desszertje kapott helyet, melyeket először itt láthat a nagyközönség. 
A 2019. októberében nyitott fine dining étterem hű Tóth Szilárd séf szatmári gyökereihez, az erdők-mezők friss és tartósított alapanyagaihoz és ahhoz is, hogy megmutassa vendégeinek a magyar regionális konyha kincseit. Ez a hármas jelenik meg abban a két desszertben, amik a So Good...-ban szerepelnek, és éppen ez az a különlegesség, amire a magazin felfigyelt.
Szilárd és az étterem desszert séfje, Dusha Csenge két, családi ebédekről és nagymamák konyhájából ismerős ételt, a hagyományos derelyét és csörögefánkot formálta SALT-osra. Így miközben az ízvilág felelevenít gyerekkori emlékeket, annál többet is ad. Olyan összetevőket használnak, amikre nem is számít a vendég (ordát, fermentált pollent, feketecitrom-krémet vagy kapor-emulziót) és olyan tálalást adnak ezeknek a klasszikusoknak, ami fine dining környezetben is megállja a helyét, mégi őszintén természetes.
Feketeribizli ágfagylalt, csörögefánk / Fotó: Fekete Antonio Designfood / So Good Magazine / Salt Restaurant Budapest
Nem csak a recepteket hozták magyarok az új lapszámhoz, hanem a nagyszerű fotókat is hazai fotós készítette róluk, aki szorosan részt vett a magazin tartalmi szervezésében egyaránt. Fekete Antonio Cookbooks.hu alapítója is egyben.
Rózsavizes csipkés barack derelye, nyári fermentált zöldek, orda / Fotó: Fekete Antonio Designfood / So Good Magazine / Salt Restaurant Budapest
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram