Textúra

Budapest, Sas utca 6.
www.texturaetterem.hu

Sárközi Ákos

Évek óta várta a gourmet közönség a Textúra megnyitását. „Testvérétterme” az ugyanazon tulajdonosi körrel és executive-cheffel rendelkező, mindössze néhány házzal arrébb található Borkonyha. A mindig teltházzal pörgő, Michelin-csillagos Borkonyhának köztudottan sok foglalást kell elutasítania, ezen adottságnak is köszönhető, hogy a Textúra a nyitástól kezdve szintén nagyszámú foglalással dicsekedhet. Komoly vonzerőt jelent az ország talán leghíresebb séfje, az étterem résztulajdonosa, Sárközi Ákos. A Textúrát koncepciózusan alkották meg, a belsőt egy geometriai tétel köré építették, Georgij Voronoj ukrán matematikus Voronoj-celláinak elméletéből kiindulva, amely az enteriőrön túl a sült kacsamáj mousse előételben a tányéron is megjelenik. Both Lőrinc séf és Juhász Krisztián sommelier már bizonyítottak a Borkonyhában. A Textúra éttermet 2019-ben a DINING GUIDE az azonnali szakmai és közönségsiker okán is az ÉV LEGIGÉRETESEBB KONYHÁJA díjjal értékelte az UNICUM RISERVA támogatásával.

Az étterembemutató szöveg a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzból származik. Az idei könyv 2019. február 26-tól kapható országszerte a nagyobb újságárusoknál!

Az étel neve: Roppanós Kacsamáj zöldalmával és aszú bon-bonnal