TAMA

Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
www.tamabudapest.hu

Erdei János

A Tamáról sokaknak jut eszébe az ékszerdoboz kifejezés, nem érdemtelenül. A Bajcsy-Zsilinszky útról nyíló étterem egyszerre barátságos és elegáns, a remek érzékkel berendezett beltérben látványkonyha működik, a nem túl sok asztalt számláló vendégtér pedig nyújt egyfajta otthonosságérzetet. Az étterem konyhájának irányítását 2018 év elején az étterem addigi sous chefje, Erdei János vette át. A korábban a Csalogány26 és a Huszár Krisztián konyháján edződött séf keze alatt a TAMA étterem magabiztosan halad tovább a megkezdett útján. Az étterem étlapján megférnek egymás mellett a nemzetközi ételek interpretációi és hagyományos magyar ételek kortárs felfogásban, gourmet megközelítésben, élvezetes és közérthető módon prezentálva. Az étlapon éppúgy van létjogosultsága a kifinomult módon elkészített gulyáslevesnek, mint a parmezános raviolinak, vagy a ’rácpontynak’ és ’nyúl, vadasnak’, illetve a somlói galuskának. A Tama ideális helyszíne üzleti találkozóknak is, az ebédmenüje pedig a budapesti business lunch kínálat egyik legjobb választása.

Az étterembemutató szöveg a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzból származik. Az idei könyv 2019. február 26-tól kapható országszerte a nagyobb újságárusoknál!

Az étel neve: Kacsamáj terrine, alma

Összetevők:
Terrine: kacsamáj, maldon só, bodrog borműhely mesés
Zöld alma gél: Granny Smith alma leve, agar agar, citromsav
Marinált zöldalma+ hab: víz, zöldalma juice, cukor, vanillia, lecitin, égetett alma, pink lady