Salon

Budapest, Erzsébet krt. 9-11.
www.salonrestaurant.hu

Wolf András

A Blaha Lujza téri valóságból elemelkedő New York Palotában találjuk az egyik klasszikus magyar fine dining éttermet, a Salont. Nomen est omen, a Salonba elmenni vacsorázni eseményszámba megy, köszönhetően a pazar környezetnek és a századelőt idéző, formális szerviznek. Ha Budapest régmúltat idéző nagypolgári oldalát szeretnénk megmutatni külföldi vendégeinknek, a Salon az egyik legjobb választás. Az Eventrend-csoport büszkesége jól láthatóan igyekszik kiszolgálni a turisták által felmerülő igényeket is, mindeközben megteszi a maga tiszteletköreit a tradicionális magyar konyha irányába is, legyen az folyami rák, libamáj vagy Gerbeaud-szelet. Wolf András executive chef irányításával működő konyha a burgonyalevest szarvasgombával kínálja, a magyar kacsamellet shiitake gomba kíséri, és terítéken van jó néhány tengeri hal és Szent Jakab-kagyló is. Nívós nemzetközi konyha, azzal a felelősségtudattal, hogy megmutassa a magyar konyha büszkeségeit is.

Az étterembemutató szöveg a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzból származik. Az idei könyv 2019. február 26-tól kapható országszerte a nagyobb újságárusoknál!

Az étel neve: LIBAMÁJ – szőlő, mangó