Onyx

Budapest, Vörösmarty tér 7-8.
www.onyxrestaurant.hu

Mészáros Ádám

Az Onyx a magyar éttermek világában 2018-ban történelmet írt: elsőként érdemelte ki a két Michelin-csillagos minősítést. A Vörösmarty téri étterem 2011-ben kapta meg az első csillagot, és a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban is rendre a dobogón szerepel. A második csillag érkezése óta az Onyx az eddigieknél is hangsúlyosabban, valódi nemzetközi kulináris úti cél. Az étterem konyháját 2016 óta Mészáros Ádám biztos kézzel vezeti, 2017 óta Mártha Róbert cukrászséffel kiegészülve. A nemzetközi top fine dining éttermek stílusában és színvonalán teljesítő Onyx évekkel ezelőtt felkarolta a tradicionális magyar ételek modernizálásának ügyét, így található ma is az étlapon halászlé, libamáj, töltött paprika vagy a „Túró Rudi” desszert, természetesen a hagyományostól elrugaszkodott módon készítve és tálalva.

Az étterembemutató szöveg a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzból származik. Az idei könyv 2019. február 26-tól kapható országszerte a nagyobb újságárusoknál!

Az étel neve: Kacsamáj, kávé, mandula

Összetevők: Kacsamáj terrine, kávés, mandula forgács, kávé- tonic zselé, zöldalma, füstölt máj mártás, Tuille