Mák Bistro

Budapest, Vigyázó Ferenc u. 4
www.mak.hu

Mizsei János

A MÁK Bistro egy igazi állócsillag a hazai gourmet éttermek világában, állandó vendégkör, rajongótábor kiséri. A MÁK a kezdetektől fogva jellemző frissességből és lendületességből mit sem veszített az évek alatt, és Mizsei János szinte az étteremben nőtt fel és válik a szemünk előtt egyre karakteresebb séffé. A MÁK esetében nem megkerülhető a skandináv jelző, a „nordic cusine” irányzatot pedig értőn, a mai magyar konyhát jellemző alapanyagokkal építve intelligensen sikerült Mizsei Jánosnak a MÁK-ra interpretálnia. Konyháját az alapanyagok iránti tisztelet jellemzi, amelyeket hazai termelőktől szerez be, és komoly energiát fektet a minőséget nyújtó őstermelők felkutatásába. A MÁK bistro a megnyitása óta hűen képviseli a kortárs haladó konyhai stílust: az esztétikus tányérokon gyakran egyszerűnek tűnő ételek mögött komplex munka és progresszív technológiák állnak.

Az étterembemutató szöveg a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzból származik. Az idei könyv 2019. február 26-tól kapható országszerte a nagyobb újságárusoknál!

Az étel neve: Kacsamáj, karalabé, pirított napraforgó