Fricska Gastropub

Budapest, Dob utca 56.
www.fricska.eu

Nagy Szabolcs és Giczi Andor

A Fricska Gastropub a maga „szerény” módján az egyik legjobb választás Budapesten. Felismerte ezt a Michelin-kalauz is, 2017-ben a kiváló ár-érték arányú éttermeknek kijáró Bib Gourmand -minősítést ítélték oda nekik. A tulajdonostársak, Csongrádi Csaba egyedi stílusú vendéglős attitűdjét a tehetséges fiatal séfpáros, Giczi Andor és Nagy Szabolcs nagy elismerésre méltó szakmai munkájával egészítik ki. (2015-ben a Dining Guide nekik ítélte az Év Ifjú Séftehetségei díjat). A táblás ajánlat naponta frissül, a progresszív konyhai koncepcióba épp úgy belefér a lecsó polippal, a véres hurka kapribogyóval és kaviárral, mint a gulyásleves marhapofából vagy a resztelt máj petrezselymes burgonyával. Kiváló ízek, nem túlgondolt, de mégis izgalmas innovatív fogások jellemzik a Fricska konyháját. A komoly, izgalmas borválaszték Csongrádi Csaba ízlését dicséri. Az ilyen laza hangulatú,mégis professzionális éttermek nagyon hiányoznak a hazai kínálatból.

Az étterembemutató szöveg a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzból származik. Az idei könyv 2019. február 26-tól kapható országszerte a nagyobb újságárusoknál!

Az étel neve: Kacsamáj, cékla, füstölt harcsa, zöld alma

Összetevők: kacsamáj, harcsa, sárga cékla, cirmos cékla, zöld alma, dió szivacs