Costes

Budapest, Ráday u. 4
www.costes.hu

Palágyi Eszter

A Costes éveken át a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz Év Étterme díj nyertese volt, és színvonalából mind a mai napig semmit nem veszített. A hazai fine dining éttermek úttörője és állócsillaga 2010 óta őrzi Michelin-csillagát. Palágyi Eszter konyhafőnök magabiztos vezetése alatt ma már határozottan magyar alapanyagokra épít a menüsor. Olyan hagyományos magyar ételeket kóstolhatunk kortárs és rendkívül esztétikus megjelenésben, mint a csipketészta, a halászlé Fertő-tavi harcsából gyufatésztával, a paradicsomleves betűtésztával, a sárgaborsó-főzelék vagy a somlói galuska. A dió Nógrádból, az alma Szatmárból, a kacsamáj a Kunságból, a csuka Balatonlelléről érkezik, paradicsomot pedig kifejezetten a Costesnek termeszt egy őstermelő. Gazdag az étterem vadkínálata: az étlapon szarvas, vaddisznó; a céklával és kávéval készülő vadgalamb pedig a Costes signature étele. A menük a borsoron kívül magyar kézműves sörpárosításokkal és alkoholmentes koktélokkal is kérhetők.

Az étterembemutató szöveg a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzból származik. Az idei könyv 2019. február 26-tól kapható országszerte a nagyobb újságárusoknál!

Az étel neve: Angyali Kacsamáj