Costes Downtown

Budapest, Vigyázó Ferenc u. 5
www.costes.hu

Tiago Sabarigo

A Costes Downtown már a Michelin-csillag érkezése előtt a legjobbak között végzett a kalauzunkban, és azóta is folyamatosan az élbolyban található. A 2016 óta csillagos étterem a kezdetektől sikersztori, a Prestige Hotel étterme szinte folyamatos teltházzal üzemel, reggeli-, ebéd- és vacsoraidőben egyaránt. A konyhafőnök, Tiago Sabarigo stílusa a fine dining Portugáliában és Spanyolországban népszerű irányzatát képviseli. A nemzetközi gondolkodású séf nagy rajongója az olyan ikonikus gourmet alapanyagoknak, mint a Szent Jakab-kagyló, de szívesen használja a magyar kacsamájat, a mangalicát, vagy a csicsókát. Az utóbbi évben egymás után mutatott be újraértelmezett klasszikus magyar fogásokat, harcsát túrós csuszával, vadast, mákos gubát, máglyarakást és szilvás gombócot. A top éttermi kategória egyik legjobb ebédmenüjét és a legszínvonalasabb reggelijét találjuk a belvárosi szálloda éttermében, amelynek élén most már Tiago Sabarigo mellett Szántó István séf neve is felbukkant.

Az étterembemutató szöveg a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzból származik. Az idei könyv 2019. február 26-tól kapható országszerte a nagyobb újságárusoknál!

Az étel neve: Kacsamáj terrine, alma, pekándió

Összetevők: kacsamáj, Granny Smith alma (téli alma), pekán dió, juharszirup, fehér balzsamecet, metélőhagyma